Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масляний насос



Призначений для подачі масла в систему й створення в ній необхідного тиску.

Установлений зовні на механічно обробленійпривалочній поверхні із правої сторони (по ходу) задньої частини блока-картера й прикріплений до нього трьома болтами.

Технічна характеристика.

Тип: шестеренний, двосекційний із загальним для всіх секцій входом і роздільним виходом масла.

Тиск, на який відрегульований редукційний клапан - 3,2 кгс/см2;

Тиск, на який відрегульований перепускний клапан - 1,2 кгс/см2;

Будова:

1. Корпус (корпус верхньої секції, основа (кришка), корпус нижньої секції).

2. Ведучий вал.

3. Ведуча та ведена шестерні верхньої секції.

4. Ведуча та ведена шестерні нижньої секції.

5. Редукційний клапан (в кришці насоса).

6. Перепускний клапан (в корпусі нижньої секції).

Робота:

Приводиться в дію від зубчатки розподільчого валу через додатковий валик. При обертанні шестерень насосу іх зубці захоплюють масло з вхідного отвору, переносять його біля стінок корпуса та витискають у вихідний отвір.

Насос забирає масло з піддону картера двигуна через маслоприймач.

Верхня секція масляного насоса подає масло під тиском в систему змащення двигуна через центрифугу та маслорозподільну камеру, а нижня секція через спеціальний кран забезпечує циркуляцію мастила через радіатор.

У разі підвищення тиску в каналі подачі масла до центрифуги більше 3,2 кгс/см2 масло з нагнітаючої порожнини верхньої секції насосу через редукційний клапан буде перетікати до приймальної.

У разі підвищення тиску в маслопроводі подачі масла від нижньої секції насоса до радіатора більше 1,2 кгс/см2 масло з нагнітаючої порожнини нижньої секції насосу через перепускний клапан буде перетікати до приймальної.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 454 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...