Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ситуаційний підхід



Значення підходу: розширює практичне використання теорії систем, визначивши внутрішні і зовнішні фактори (перемінні), які впливають на організацію..Оскільки відповідно до цього підходу методика і концепції повинні бути використані до конкретних ситуацій, ситуаційний підхід часто називають ситуаційним мисленням.

Ситуаційний підхід— це підхід, який рекомендує використання мож­ливостей прямого застосування науки до конкретних ситуацій і умов в управлінні. Центральним моментом тут є ситуація — конкретний набір обставин, які значно впливають на організацію в даний час. Ситуаційний підхід - це не простий набір запропонованих до керівництва правил, це спосіб мислення.

Методологія ситуаційного підходу:

1. Керівник повинен бути знайомий з засобами професійного уп­равління, розуміти процес управління, індивідуальної і групової поведінки, системного аналізу, методів планування і контролю і т.ін.

2. Кожна концепція і методика управління має сильні і слабкі сто­рони. Керівник повинен передбачити можливі наслідки, як пози­тивні, так і негативні.

3. Керівник повинен правильно інтерпретувати ситуацію. Необхід­но визначити, які фактори є найбільш важливими, який ефект може бути завдяки їм.

4. Керівник повинен вміти прив'язувати конкретні прийоми до пев­ного середовища діяльності, які викликали б найменший негатив­ний ефект, давали б найменше недоліків, забезпечили раціональ­ний имяхщт цих обставинах.


Діденко В.М. Менеджмент





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...