Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Existuje mnoho jiných možnosti. — To není pravda, neexistuje žádná jiná možnost



Na té výstavě bylo hodně zajímavých obrazů. — Řečník uvedl řadu přesvědčivých důkazů. — Existovala celá řada jiných řešení. — Vla­dimír napsal několik článků. — Libuše udělala v práci celou řadu chyb. — Na sjezdu bude několik účastníků z Austrálie. — Půjčil jsem ti ně­kolik knih. — O tom problému je napsáno několik článků.

16. Tučně tištěná slova nahraďte přídavnými jmény přivlastňovacími podle vzoru:

Po odchodu otce bylo v domě smutno. — Po otcově odchodu bylo v domě smutno.

Po příchodu muže odešla žena na nákup. — Netrap se z odjezdu dcery! — Po návratu matky odešli chlapci do biografu. — Statek sta­rosty svítil Čerstvou omítkou. — Na dotaz selky odpověděla rozpačitě. — Po návratu starosty dověděla se Navrátilová vše. — Pro pláč To­ničky nebylo nic slyšet. — Na přání maminky to nikomu neřekli. — Oči ženy říkaly jedinou prosbu. — Po příjezdu Lidy se všechno změni­lo. — Po odpovědi Pepy se Navrátilová uklidnila. — V prosbě Jarky bylo něco naléhavého. — Z dotazu Jarka jsme nebyli moudří. — Z pohledu sestry jsme vycítili značné obavy.

17. K substantivům se sufixem „-ka" s významem deminutivním a jiným uveď­te slova, od nichž jsou odvozena podle vzoru:





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...