Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сценарій гри



Характеристика служби маркетингових досліджень

Служба маркетингових досліджень комерційної фірми вивчає проблеми, пов’язані із внутрішнім і зовнішнім ринками збуту виробленої продукції. До завдань Служби входить якісне дослідження ринку, збір необхідної інформації, її обробка з використанням засобів обчислювальної техніки, а також організація та проведення рекламної діяльності.

Як відомо, на ринку йде жорстка конкурентна боротьба. Конкретна фірма намагається освоїти і розширити не лише внутрішній ринок, а й особливо зовнішні (колишні республіки СРСР і країни колишньої соціалістичної системи). Проте фірма, підтримуючи свій досить позитивний імідж, прагне робити це цивілізовано, не порушуючи сформованих законів ринкових відносин.

Характеристика кандидатів на посаду

1. Петров – вік 50 років. Має середню технічну освіту, служив в армії, демобілізувався у званні капітана. На фірмі працює з 1991 р. на посаді заступника начальника служби. Надає велику допомогу начальнику служби маркетингових досліджень в організації її діяльності. Активно проводив заходи з реорганізації служби, з оснащення робочих місць сучасною технікою. Ініціативний, проте рішення приймає не швидко й обережно. Його улюблена приказка: «Сім разів відміряй, один раз відріж». З оточуючими товариський, ввічливий. Часом недостатньо вимогливий. Захоплюється риболовлею. Іноді хворіє, одружений, має сина.

2. Антонов – головний спеціаліст цієї служби. Вік – 40 років. Вища освіта. На фірмі працює з 1992 р. в якості головного фахівця служби маркетингу. У вирішенні виробничих та інших питань Антонов не особливо ініціативний. Однак завжди дуже охоче підтримує корисну творчу думку, і часто буває більш напористий і енергійний, ніж сам автор пропозиції.

Антонов – дуже виконавчий, вимогливий, навіть суворий. Зовні – завжди охайний, зосереджений. Принциповий. З оточуючими дотримується офіційних службових відносин. З робітниками жартує рідко, мовчазний. До порушників трудової дисципліни і несумлінних працівників відноситься нетерпимо. Співробітники поважають Антонова.

Захоплюється шахами, проте сам грає рідко. Віддає перевагу давати поради граючим, особливо тим, що програють (за згодою іншого партнера). Отримує велике задоволення, коли гравець з його допомогою виграє.

Одружений, має двох дітей. Користується репутацією зразкового сім’янина. Здоровий.

3. Русаков – фахівець іншої служби. Вік – 27 років. Освіта вища, інженер. На фірмі працює після закінчення інституту.

Русаков ініціативний, проявляє творчу сміливість при прийнятті різних рішень, однак часто помиляється. Відчувається брак досвіду. Цілеспрямований, темпераментний, енергійний, у всьому намагається розібратися, постійно радиться з досвідченими працівниками фірми. Легко вступає в суперечку з усіма, аж до керівника фірми. Переконуючись в помилковості своїх пропозицій, швидко від них відмовляється.

Русаков читає багато вітчизняної та іноземної періодичної літератури. Рідко дотримується офіційних відносин. З усіма товариський, любить жартувати. Добре знає настрої робітників, їх запити та інтереси.

Здоровий. Захоплюється спортом. Одружений. Дітей немає.

4. Блінов – 38 років; інженер-економіст. Освіта вища. Працює в комерційних фірмах з 1991 р., як правило, у фінансових службах. Обирався депутатом міської ради. Має широкі ділові зв’язки та авторитет у комерційних фірмах.

Блінов мало знає про конкретну комерційну фірму, але має солідні рекомендації від її ділових партнерів. Людина енергійна, принципова. Кваліфікований фахівець.

Прийняття рішень про призначення на посаду

Процес прийняття рішень досить стандартний: виникнення проблеми, збір інформації про претендентів на посаду, розробка варіантів вирішення, вибір оптимального і його прийняття.

Викладач і студенти при прийнятті рішення діють відповідно до встановленої методики проведення ділових ігор.

Ділова гра «Вибір стратегії»





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...