Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформація щодо міграції робочої сили між країнами



Показник Країна А Країна В
Кількість зайнятих до міграції, млн. осіб    
Середньорічна ставка заробітної платні, тис. $    
Обсяг міграції, млн. осіб    
Кількість зайнятих в країні після міграції, млн. осіб    
Середньорічна ставка заробітної платні після міграції, тис. $ 5,5 3,4

Для правильного розв’язання задачі обов’язково побудуйте графічну модель.

Задача 7. В результаті вільної міграції робочої сили між країнами ставка заробітної платні в країні А зменшилася на 4$ за годину, в країні В – зросла на 2$ за годину. Обсяг міграції – 500 тисяч осіб. Фонд робочого часу в кожній країні складає 1800 годин на рік. З’ясуйте напрямок міграції робочої сили, побудуйте графічну модель. Визначте розмір впливу міграції робочої сили на добробут країн А та В.

Задача 8. З’ясуйте обсяг виграшу країни від міграції робочої сили, якщо внаслідок міграції зайнятість резидентів країни зменшилася з 20 до 18 млн. осіб, кількість працюючих зросла до 23 млн. осіб. Середньорічна ставка заробітної плати зменшилася на 1,2 тисячі доларів на рік. Визначте, чи є ця країна на світовому ринку «донором», або ж вона «реципієнт»?

Задача 9. Турист зі США має намір провести відпустку у Великобританії. Обмінний курс 1 фунт стерлінгів = 1,4 долара забезпечує паритет купівельної спроможності валют. Як можуть змінитись наміри туриста, якщо обмінний курс зміниться до рівня 1 долар = 0,5 фунта стерлінгів? Відповідь обґрунтуйте.

Задача 10. В умовах дії системи золотого стандарту долар США має фіксований золотий зміст при ціні 25 доларів за унцію. Британський фунт має фіксований золотий зміст при ціні 4,3 фунта за унцію. Який обмінний курс забезпечить паритет купівельної спроможності валют? Як би ви здійснювали обмінні операції з золотом, якщо маєте 150 фунтів при обмінному курсі 6,6 долара за один фунт?

Задача 11. Як довели результати митного санітарно-гігієнічного контролю, сільськогосподарська продукція країни має підвищений вміст нітратів. Країна спеціалізується саме на виробництві цієї продукції, виручка від реалізації якої складає значну частку експортних доходів країни. Як це повідомлення вплине на валютний курс грошової одиниці країни? Зобразіть ситуацію графічно.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 557 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...