Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовий модуль 1



Класичні соціальні теорії

Вступ:

Ознайомлення студентів з метою та завданнями курсу «Соціальна філософія», його предметом та структурою та формами поточного та підсумкового контролю.

Мета курсу є оволодіння студентами знаннями про основні засади соціального розвитку та відповідними вміннями їхнього застосування у науково-теоретичній роботі, викладанні навчальних дисциплін соціогуманітарного профілю, аналітичній діяльності та суспільно-політичній практиці.

Завданнями, які конкретизують мету є:

· розкрити базові положення класичних соціально-філософських теорій у їхньому взаємозв’язку;

· здійснити філософський аналіз проблематики співвіднесення інституційних та позаінституційних аспектів соціального життя;

· виявити сутнісні аспекти специфіки перебігу соціально-політичних процесів сучасного суспільства.

Предметом навчальної дисципліни є основи соціально-філософських знань та методології. Структура курсу включає у себе два модулі: «Класичні соціальні теорії» та «Інституційні та позаінституційні виміри суспільного життя».

До початку вивчення курсу студент повинен мати знання з філософської пропедевтики, онтології, світової та вітчизняної історії. Також студент повинен мати навички самостійного аналітичного опрацювання текстів та написання реферату.

Методи викладання:лекційний метод, проведення семінарських занять, виконання самостійних творчих письмових робіт, написання рефератів, проведення модульних робіт у вигляді написання тестів, індивідуальне консультування протягом семестру.

Тема 1. Сучасна соціальна філософія. – (4 год.)





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...