Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організаційно-правовий механізм імплементації міжнародно-правових норм



Організаційно-правовий механізм імплементації полягає в вияві і реалізації норм міжнародного права залежно від кількості учасників міжнародно-правових відносин, рівня і сфери співробітництва та від терміновості вирішення питання. Цей механізм як правило складається і галузевих організаційно-правових механізмів.

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМІМПЛЕМЕНТАЦІЇ норм міжнародного права на національному рівні являє со­бою комплекс тих чи інших органів держави, що беруть участь у здійсненні цих норм, і проведених ними заходів, спрямованих на виконання міжнародних зобов’язань держа­ви. Організаційно-правовий механізм імплементації органіч­но пов’язаний із нормативним механізмом, фактична реалі­зація якого здійснюється шляхом реальної діяльності перед­бачених для цього різних за статусом, повноваженнями і ха­рактером органів держави.

Требования к национальному механизму:

- должен быть подчинен должностным лицам максимально высокого уровня (может осуществляться на парламентском уровне, на уровне органов исполнительной власти, но может быть независимой структурой);

- должно осуществляться децентрализованное планирование и должен проводиться контроль, который должен быть обеспечен материальными и человеческими ресурсами.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...