Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика принципу імплементації норм міжнародного права Pacta sunt servanda



Знаходить місце в двох- та багатосторонніх міжнародних згодах. пПринцип закріплений в Уставі ООН 1970р. преамбула якого зазначає рішимість членів ООН створити умови, при яких зберігається справедливість та повага до обов’язків які виходять із договорів МП. Принцип розповсюджується тільки на міжнародні договори,заключні добровільно та на основі рівних прав. Нерівноправний міжнар. договір насамперед порушує суверенітет держави та Устав ООН.

Під час укладання міжнародних договорів Україна має юридичне зобов’язання узгоджувати норми внутрішнього та міжнародного права, виконуючи загальновизнаний принцип міжнародного права pacta sunt servanda (лат. – договір повинен виконуватися). У внутрішньодержавному праві повинен чітко визначатися статус міжнародно-правових норм у внутрішньодержавних відносинах, що сприятиме зближенню ряду міжнародно-правових та конституційно-правових інститутів (наприклад, у сфері оподаткування, використання повітряного простору). Відповідно до принципу кожен чинний договір є обов’язковим для його учасників і має сумлінно виконуватися. Крім того, учасник договору не може посилатися на приписи свого внутрішнього права для виправдання невиконання ним положень міжнародного договору.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 336 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...