Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація типів економіки



У практичних та аналітичних цілях різні міжнародні організації класифікують економічні системи відповідно до їх національного валового доходу на душу населення. За критерієм НВД на душу населення економічні системи поділяють на такі типи: 1) з низьким доходом; 2) із середнім доходом; 3) з високим доходом. Використовують також аналітичні групи, в основі яких - географічні регіони та рівні зовнішнього боргу.

Географічний регіон. Класифікації Світового банку для географічних регіонів — тільки для економічних систем з середнім і низьким доходами. Економічні системи з середнім і низьким доходами іноді згадуються як економічні системи, що розвивают­ся. Цей термін не означає, що всі економічні системи в групі мають подібний рівень розвитку і що інші системи досягли кінцевої стадії розвитку. Класифікація за рівнем доходу не обов'язково відображає статус розвитку.

Група доходу. Економічні системи поділені відповідно до НВД на душу населення 2002 року, обчислення здійснені за допомогою методу Атласа Світового банку. Групи: низький доход -$735 та менше; доход нижче від середнього - $736-$ 2 935; доход вище від середнього - $ 2 936-$9 075; високий доход - $ 9 076 та більше.

Заборгованість. Стандартні визначення Світового банку великої та середньої'заборгованості використовують для класифікації економічних систем. Суворо зобов 'язаний означає, що будь-який з двох ключових коефіцієнтів - вищий від критичного рівня: відношення обслуговування заборгованості до НВД (80%) та відношення обслуговування заборгованості до експорту (220%). Середньо зобов 'язаний означає, що будь-який з двох ключових коефіцієнтів перевищує 60%, але не досягає критичних рівнів. Всі інші економічні системи, класифіковані як системи з низьким і середнім доходом, відносять до менше зобов 'язаних.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...