Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формули і розрахунки



Формули і математичні рівняння подаються у тексті окремим рядком. Переносити на наступний рядок допускається тільки на знаках операцій, що виконуються, причому знак на початку наступного рядка повторюють. При перенесенні формули на знаку множення застосовують знак "х".

Пояснення символів і числових коефіцієнтів, які входять у формулу, якщо вони не пояснені раніше і тексті, повинно бути подано безпосередньо під формулою. Пояснення кожного символу треба давати з нового рядка, причому перший рядок пояснення повинен починатися зі слова «де» без двокрапки після нього. Приклад: Грошова оцінка переважного права на купівлю нових акцій визначається за такою формулою:

Кб-Ке

П = --------------, (2.1) С + 1

де П - грошова оцінка переважного права на покупку нових акцій, грн.; Кб - біржовий курс акцій, грн.;

Ке - курс емісії нових акцій, грн.;

С - співвідношення, за яким робиться емісія.


Не допускається одночасно з поясненням наводити числові значення величин (їх треба зазначити після пояснення).

При виконанні чисельних розрахунків за формулою треба наводити первинний вираз із підставленими в нього значеннями і кінцевий результат з зазначенням одиниці виміру без проміжних викладок.

При великій кількості однотипних обчислень допускається приводити тільки розрахункову таблицю результатів обчислень з посиланням на неї в тексті.

Формули нумеруються в межах частини пояснювальної записки. Номер формули складається з номеру частини і порядкового номеру формули, поділених крапкою. Номер формули записують у круглих дужках на рівні формули справа. Посилання на формули в тексті дають в круглих дужках, наприклад: … в формулі (2.1)





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 128 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...