Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимкння кола постійного струму



Процес виникнення дуги при вимкнні кола постійного струму нами вже розглянутий. Зазначено також, що вакуумна дуга горить у середовищі парів металу електродів. Розглянемо процес гасіння дуги. Іони, що утворяться під дією високої температури, рухаються до електродів, створюючи поблизу їх відповідні об'ємні заряди.

Потік електронів направляється до анода і бомбардує його. Позитивні іони, що звільняються з анода, рухаються до катода і руйнують його.

Надзвичайно низька щільність газу в камері обумовлює дуже високу швидкість дифузії зарядів через велику різницю густини частинок у розряді і вакуумі. Швидка дифузія частинок і висока електрична міцність вакууму дозволяють ефективно гасити дугу у вакуумному вимикачі.

Для зменшення кількості зарядів у виникаючій дузі в якості матеріалу для електродів приймають вольфрам, який має високу температуру плавлення і має велику роботу виходу електронів. Контакти з вольфраму, крім того, стійкі проти зварювання.

При вимкнні вимикача розпиленні частки матеріалу контактів осаджуються на поверхні ізоляційного циліндра, що створює можливість перекриття ізоляції.

Для захисту циліндра від парів металу електроди захищаються спеціальними металевими екранами 6. Для збільшення електричної міцності у середині камери встановлені додатково два екрани 7 і 8. Якби були відсутні екрани, то електрон, розганяючись в електричному полі на довгому шляху, здобував би високу енергію, достатню для того, щоб при зіткненні з молекулою викликати її іонізацію. Завдяки екранам 6, 7 і 8 електричне поле розбивається на дві невеликих ділянки (між екранами 7 і 6 і між екранами 6 і 8), що в кілька разів знижує шлях пробігу електрона. Можливість перекриття усередині камери різко знижується.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 176 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...