Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструкція і принцип дії електромагнітних вимикачів



На рис. 4.25.1 приведений ескіз контактної і дугогасної системи еле­ктро­­магнітного вимикача типу ВЕМ-6. При розмиканні дугогасних кон­тактів 8 між ними виникає електрична дуга, яка під впливом електро­динамічних сил струмоведучого контуру і повітряного порш­нево­го пристрою, зв'язаного з контактним важелем 5, подовжується і пере­міщається в положення Б (рис. 5.1а) При цьому частина дуги АЕ шунтується котушкою магнітного дуття 4, яка має малий опір. На цьо­му відрізку дуга гасне. Весь струм йде по котушці 4, яка в увімкному поло­женні вимикача не обтікається струмом. Магнітне осердя з по­люс­ними наконечниками 6 у зоні горіння дуги створює магнітне поле. Це поле, взаємодіючи зі струмом дуги, переміщає дугу нагору з вели­кою швидкістю (до 100м/с).

Дуга заганяється в дугогасну камеру 3, пластини якої виконані з дугостійкой кераміки і мають ви­соку теплопровідність. По мірі переміщення нагору дуга подов­жу­єть­ся і приймає форму горизонтального зиґзаґа (рис. 5.1б). При цьому дуга тіс­но стикається зі стінками камери, піддається інтенсивній деіонізації і гас­не при першому проходженні струму через нульове значення.

Спад напруги в дузі може бути визначено виразом:

де d - ширина щілини, м; lд - довжина дуги, м;

Довжина дуги вибирається такою, щоб у момент переходу струму через нульове значення миттєве значення напруги, щоїї відновленні, не перевищило Uн.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...