Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Редакційно-видавничий відділ НМетАУ



ВСТУП

В сучасних умовах в бухгалтерському обліку необхідно відображати повну і достовірну інформацію про майновий і фінансовий стан суб’єкта господарювання. Вона необхідна для прийняття управлінських рішень усіма зацікавленими учасниками ринкових відносин. З метою захисту інтересів користувачів фінансової та іншої економічної інформації відповідно з вітчизняним законодавством [1,3] в Україні здійснюється система незалежного фінансового контролю, провідне місце в якій належить аудиту. Його правові засади і основи регулювання визначаються Законом України «Про аудиторську діяльність» [1], згідно з яким аудит – це перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб’єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам Міжнародних стандартів аудиту [2], законів України [1,3,4], Положень (стандартів) бухгалтерського обліку [5], нормативів, постанов державних органів управління та інших правил (внутрішніх положень суб’єктів господарювання – обліковій політиці, внутрішнім стандартам і т.д.).

Незалежна та об’єктивна оцінка достовірності фінансової звітності підприємств-клієнтів аудитором потребує знань нормативно-правового забезпечення, сутності наукових категорій аудиторської діяльності та умінь використовувати методики проведення аудиторських перевірок та виконання робіт, які супутні аудиту. Контрольна робота з дисципліни «Аудит» є важливим етапом самостійного опанування студентами методики оцінки стану і фінансової звітності; придбання умінь та навичок з вибору методів аудиту та здійснення аудиторських процедур, формування доказів та їх документального оформлення.

Метою контрольної роботи є: формування системи теоретичних знань з наукових категорій аудиторської діяльності та умінь використання методів аудиту і набуття методичних навичок визначення рівня суттєвості (матеріальності) помилок та проведення експрес-аудиту балансу та фінансових результатів діяльності підприємства-клієнта.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 153 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...