Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Посадові інструкції бухгалтерів



Для чіткої організації роботи, раціонального розподілу і використання праці на підприємствах, в установах та організаціях на кожну посаду, передбачену штатним розкладом (крім робітників), розробляють посадову інструкцію.

Посадова інструкція - це документ, у якому зафіксовано функції, обов'язки, права і відповідальність посадової особи. Посадова інструкція сприяє правильному розподілу обов'язків між працівниками, дає змогу контролювати і оцінювати їхню роботу, розмежовує завдання службових осіб, координує їхні дії, сприяє раціональному використанню робочого часу. Складаючи посадові інструкції, необхідно керуватися нормами законів та іншими офіційними документами, наприклад, До­відником кваліфікаційних характеристик професій працівників (затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 28 грудня 2001 р.). Довідник містить кваліфікаційні характеристики різних посад, на основі яких керівники структурних підрозділів готують посадові інструкції для кожної посади. Для облікових працівників посадові інструкції готує головний бухгалтер. Підготовка посадових інструкцій здійснюється згідно з наказом керівника підприємства.

Посадові інструкції узгоджують з юристом, після чого їх затвер­джує керівник підприємства. До відома виконавців їх доводять під розписку із зазначенням дати ознайомлення.

Найменування посад працівників має відповідати виконуваній робо­ті. Перелік посад є у Державному класифікаторі професій (ДКООЗ-95), який діє з І січня 1996 р. Розробляючи посадову інструкцію, вказують назву посади та її код згідно з класифікатором професій. Наприклад, посада "Начальник відділу охорони праці (код КП 1232)". Наводимо професійні назви робіт працівників бухгалтерського обліку (табл. 3.6).

Таблиця 3.6





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 388 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...