Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Економіка північноамериканських колоній, причини та наслідки війни за незалежність



Північноамериканські колонії Англії можуть бути розділені на кілька груп:

Південна – спроби ввести тут феодальні порядки викликали опір широких верств населення (наявність величезних масивів вільних земель дозволяла кожному стати власником земельної ділянки); з цієї причини великі мануфактури не могли обслуговуватися дешевою найманою працею. Єдино можливим виходом став ввіз негрів-рабів з Африки.

Північна – у колоніях цього району (Нова Англія) переважало дрібне фермерське господарство, рабство було відсутнє.

Центральна – через родючість земель фермерське господарство було тут дуже поширене: створювалися великі латифундії, які переважно здавалися фермерам у спадкоємну оренду. Формально рабства тут не було, але існували елементи примусової праці людей, що продавалися в рабство за право переїзду за океан: дорослі – на 36 місяців,діти – на 72 місяця.

Причини й наслідки війни північноамериканських

колоній за незалежність

Причини

1. Англія всіляко гальмувала економічний розвиток північноамериканських колоній, перешкоджаючи торговельним зв'язкам американської буржуазії з іншими країнами й прагнучи перетворити їх в аграрно-сировинний придаток метрополії (так, відповідно до Лондонського закону 1750 року, на території Північної Америки заборонялося будівництво будь-яких металургійних підприємств, навіть для виробництва цвяхів і підків; не дозволялося вивозити вироблену в колоніях продукцію будь-куди, окрім Великобританії, в той час як в Америці сконцентрувалося 87% світового виробництва бавовни).

2. Англійська земельна аристократія на чолі з королем намагалася насадити в Північній Америці систему великого дворянського землеволодіння з метою подальшої здачі цієї землі в оренду фермерам і одержання чогось схожого на феодальну ренту. Це не влаштовувало більшість рядових переселенців, які хотіли,розподіливши землю на середні й дрібні ділянки, закріпити її за собою на правах приватної власності.

3. Рядовим жителям колоній заборонялося переселятися на землі на захід від Апалачських гір,оголошених власністю Британської корони.

Наслідки

1. В 1783 році було проголошено нову державу – США.

2. Було ліквідовано дворянську й королівську власність на землю;

3. Однак не відбулося знищення рабства, а також аграрне питання не було вирішене на користь фермерів: землю за Апалачами дозволялося продавати тільки дуже великими ділянками по 640 акрів (1 акр = 0,4 га) по $2 за акр, що робило її недоступною для більшості фермерів.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 1002 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...