Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

System of Punishment in England



Основні елементи нинішньої системи покарань в Англії - позбавлення волі, пробація і штраф. Як додаткові покарання використовуються позбавлення прав на водіння автомобіля, на заняття означеною діяльністю і т.п., а також наказ про виконання роботи в суспільних інтересах протягом зазначеного часу, від 40 до 240 годин. Страта, що за Законом про убивство 1957 р. могла призначатися тільки за кілька видів тяжкого убивства, у 1965 р. була скасована тимчасово, а в 1969 р. постійно, оскільки з'ясувалося, що тимчасове скасування страти не привело до росту тяжких убивств. В даний час в Англії продовжуют діяти статути, що передбачають страту за державну зраду, піратство і підпал королівських доків, але смертні вироки по них уже протягом декількох десятирічь не виносяться.

Покарання у виді позбавлення волі відбувається в установах з різною суворістю режиму, однак каторжні роботи, що колись широко застосовувалися, з 1948 р. скасовані. В Англії ведуться пошуки нових форм позбавлення волі, зокрема, шляхом створення «відкритих в'язниць» і особливо установ для молодих правопорушників. Законом про повноваження карних судів 1973 р. встановлені обмеження для призначення у вироку позбавлення волі особам, що не досягли 21 року і раніше що не находились у в'язницях.

Законом про карне правосуддя 1991 р. введені обмеження для застосування позбавлення волі до інших категорій громадян.

Пробація (буквально — «іспит») — найбільш розповсюджена, але не єдина форма умовного осуду в Англії. Вона припускає залишення засудженого на волі під умовою виконання ряду вимог, установлених судом: не відвідувати визначених місць, утримуватися від зустрічей з визначеними особами, залишатися будинку у вечірній час, регулярно відвідувати церкву й ін. На порушника умов пробації, призначуваної звичайно на термін до трьох років, по представленню наглядаючого за його поводженням соціального працівника може бути накладено штраф чи інша санкція, не зв'язана з позбавленням волі, зокрема, обов'язок бути кілька годин у день у «центрі відвідувань для молодих людей». З 1973 р. застосовується також відстрочка у виконанні вироку до позбавлення волі чи до штрафу.

6.9.3 (1) Answer the questions:

1. What kinds of punishment are established in England?

2. Is the capital punishment in use? — and if it is, what kinds of crimes is it used for?

3. Does the penal servitude exist as a kind of punishment?

4. What do you think of such kind of penalty as probation? (Do it in writing.)

Role Play

6.9.4 Enact in English with roles on the theme, using Fig. 6 "Family Drama".

Situation: Mrs Mary Wood comes home after the trial with her son Rob­in. Fifteen-year-old Robin committed a theft of a computer from a shop. In court he was sentenced to one month of imprisonment and was placed on probation (умовно звільнений) and his parents were fined £500.

Play participants: Mrs Mary Wood

Mr John Wood Robin,

their son





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 387 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...