Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Категорії користувачів ІС на підприємстві та їх характеристика



При сучасному рівні розвитку комп'ютерної техніки та засобів зв'язку автоматизація процесу управління дозволяє різним категоріям користувачів ІС швидко і ефективно вирішувати поставлені перед ними завдання. Користувачів ІС можна розділити на 4 категорії.

1. Адміністратор системи - це фахівець (або група фахівців), що відповідає за експлуатацію системи та забезпечення її працездатності, що розуміє потреби кінцевих користувачів, що працює з ними в тісному контакті і відповідає за визначення, завантаження, захист 'і ефективність роботи банку даних.

2. Прикладні програмісти - займаються розробкою програм для вирішення прикладних завдань, реалізації запитів до бази даних.

3. Системні програмісти - здійснюють підтримку інформаційної системи та забезпечують її працездатність, займаються розробкою і супроводом базового програмного забезпечення комп'ютерів (операційних систем, систем управління базами даних, трансляторів, сервісних програм загального призначення).

4. Кінцевий користувач (споживач інформації) - особа або колектив, в інтересах яких працює ІС. Він працює з ІС повсякденно, пов'язаний з обмеженою областю діяльності і, як пра вило, не є програмістом. Наприклад, це може бути бухгалтер, маркетолог, фінансовий менеджер, керівник підрозділу та ін.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 1196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...