Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи подолання перешкод



Стрибком – перешкода долається вільним польотом, Для продовження руху потрібно приземлитися на махову ногу, а поштовхову винести вперед для наступного кроку.

Наступаючи – відштовхуючись опорною ногою від перешкоди з постановкою вільної ноги на перешкоду і приземленням на опорну ногу.

Силою – подолання перешкоди зачіплюючись обома руками за верхній край перешкоди і перенесенням тіла за неї.

Зачіплюванням ногою – подолання перешкоди, зачіплюючись обома руками і ногою за верхній край перешкоди і перенесенням тіла за неї.

Підсаджуванням – подолання високої перешкоди підсаджуванням долаю чого до рівня захоплення ним руками верхнього краю перешкоди.

Назви гімнастичних приладів

Перекладина – горизонтальна сталева штанга діаметром 28 мм, завдовжки - 2.4 м, яка спирається на дві стійки з розтягами.

Бруси - дві паралельні прямі жердини овальної форми у поперечному розрізі, які закріплені на станині у горизонтальній площині. Розрізняють: різновисокі бруси та паралельні.

Жердина – частина гімнастичного приладу (брусів, гімнастичної стінки або драбини). Відносно положення гімнаста відрізняють ліву та праву, передню та задню, ближню та дальню жердини.

Кільця рухомий гімнастичний прилад, який складається з двох дерев’яних кілець, закріплених на тросах, що гойдаються.

Кінь – покрита шкірою колода з двома, розведеними на відстань плечей, дугоподібними ручками посередині. Використовується для виконання махових вправ. Для стрибків використовується гімнастичний стіл.

Місток - пружний гімнастичний прилад прямокутної форми, який використовують при виконанні стрибків через коня або гімнастичний стіл.

Килим – м’яке покриття квадратної форми для виконання вільних вправ.

Гімнастична стінка – прилад для виконання вправ (переважно для загального розвитку) великою кількістю виконавців одночасно.

Гімнастична лава – застосовується для виконання вправ з нею і на ній невеликою групою виконавців одночасно, а також як допоміжний прилад – лава для відпочинку виконавців між підходами для виконання вправи на приладі.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1981 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...