Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переповзання



Переповзання – пересування по підлозі (землі) в положенні лежачи або на колінах та кистях рук, переставляючи різнойменні ноги і руки почергово, а за способом виконання розрізняють наступні різновиди пересувань:

Переповзання на колінах та руках – пересування в упорі на колінах, спираючись на кисті рук, просуваючи коліно однієї ноги вперед на півкроку і переставляючи на півкроку вперед різнойменну руку.

Переповзання на передпліччях – з упору на передпліччях, стоячи на колінах, з просуванням уперед правої руки перемістити тіло вперед до повного випростання лівої ноги: одночасно, підтягуючи праву ногу і просуваючи ліву руку вперед, продовжити рух (рис. 46, а).

Переповзання на боці – з положення лежачи на лівому боці зігнувши ліву ногу в кульшовому і колінному суглобах ліву руку вперед до упору на передпліччя, п’яткою правої спертися біля п’ятки лівої (рис. 46, б).Спираючись на передпліччя лівої руки і відштовхуючись п’яткою правої ноги, пересунути тіло вперед ближче до ліктя лівої руки, не розгинаючи ліву ногу.

Переповзання на животі (по-пластунськи) – з положення лежачи, напівзігнуті руки перед собою на підлозі, зігнути одну ногу в коліні, повернути назовні, нога притиснута до підлоги. Протилежна зігнутій нозі рука просунута вперед і спирається передпліччям і долонею. Відштовхуючись зігнутою ногою і спираючись на різнойменну руку, перемістити тіло вперед. При переповзанні притиснутись до підлоги, дивитись вперед (рис. 46, в).

а б в

Рис. 46





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 562 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...