Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Присіди



Напівприсід - незначне згинання ніг у тазостегнових та колінних суглобах, тулуб і голову тримати прямо, коліна разом (рис. 25, а). Може виконуватися в широкій стійці ноги нарізно (рис. 25, б), а також з напівнахилом

і називається «старт плавця» (рис. 25, в).

а б в г

Рис. 25

Присід – положення, в якому ноги зігнуті в колінних суглобах, опора виконується на носках, тулуб знаходиться у вертикальному положенні, руки

без обмеження положень. Виконується з основної стійки повним згинанням ніг (рис. 25, г)

Глибокий присід, руки на пояс (руки в сторони) - максимально зігнути ноги в колінних суглобах, присісти на всю ступню, тулуб та голову тримати прямо, коліна та п'яти разом, руки без обмеження положень (рис. 26, а, б).

Присід на правій(лівій) нозі - максимально присісти на всій ступні правої ноги, пряму ліву підняти вперед, носок відтягнути, тулуб і голову тримати прямо (рис. 26, в).

Присід на правій (лівій), ліву (праву) вперед або вбік на носок -повністю присісти на всій ступні правої ноги, ліву виставити вперед або вбік на носок, тулуб та голову тримати прямо (рис. 26, г).

а б в г

Рис. 26.

Присід пружинний – присідання, яке виконується з додатковим пружинним рухом після незначного розгинання ніг з наступним їх згинанням.

Упори

Упор - положення тіла, при якому плечі знаходяться вище точок опори руками об підлогу. Розрізняють:

Упор присівши - максимально присісти на носках зігнутих ніг, п'яти та коліна разом, руки спираються об підлогу на лінії носків, голову тримати прямо (рис. 27, а).

Упор присівши на лівій (правій), праву (ліву) вбік або назад на носок - присісти на носок зігнутої лівої ноги, пряму праву ногу максимально відвести назад чи в бік на носок, руки на підлозі на рівні носка лівої ноги, голову тримати прямо (рис. 27, б).

Упор стоячи - максимально нахилити тулуб уперед, руки долонями поставити на підлогу перед носками ніг, голову тримати прямо, ноги прямі. Виконується у різних стійках, які вказуються додатково (рис. 27, в).

Упор лежачи - тіло знаходиться у горизонтальному положенні обличчям до підлоги під кутом 35 - 40°, голова, тулуб, ноги - пряма лінія, упор руками і носками ніг об підлогу, п'яти і носки разом (рис. 27, г).

а б в г

Рис. 27

Упор лежачи ззаду - тіло знаходиться у горизонтальному положенні під кутом 35 - 40° спиною до підлоги, голова, тулуб, ноги - пряма лінія, носки і п'яти разом, голова прямо (рис. 28, а).

Упор лежачи на передпліччях - положення тіла обличчям до підлоги на зігнутих руках, передпліччя на підлозі, тулуб, ноги - пряма лінія, голову тримати прямо, ноги разом (рис. 28, б).

Упор лежачи на передпліччях ззаду - положення тіла спиною до підлоги руки зігнуті, передпліччя знаходяться на підлозі, ноги, тулуб і голова на прямій лінії, ноги разом, носки відтягнуті.

Упор лежачи на зігнутих руках – випростане тіло знаходиться на підлозі обличчя донизу, руки зігнуті, кисті на підлозі біля плечей, носки і п'яти разом (рис. 28, в).

а б в

Рис. 28

Упор лежачи на стегнах - прогнуте положення тіла обличчям до підлоги руки випрямлені, кисті на підлозі, голова прямо, ноги разом, стегна лежать на підлозі (рис. 29, а).

Упор стоячи на колінах - у стійці на колінах нахилити тулуб уперед поставити руки на підлогу, таким чином, щоб вони були паралельно стегнам, голову тримати прямо, п'яти та носки разом (рис. 29, б).

Упор стоячи на лівому (правому) коліні, праву ногу назад чи в бік – вупорі стоячи на колінах відвести ліву ногу назад або в бік до упору, тулуб прогнути у попереку, голову підняти (рис. 29, в).

Упор лежачи правим (лівим) боком - тіло знаходиться боком до підлоги з опорою на одну руку і ногу, друга рука витягнута вздовж тіла (в даному випадку в сторону), голова, тулуб, ноги на одній лінії (рис. 29, г).

а б в г

Рис. 29

Упор присівши ззаду на лівій праву вперед – із упору лежачи ззаду згинаючи ліву ногу подати таз вперед, праву ногу підняти вгору (рис. 30, а).

Упор лежачи ззаду праву (ліву) вперед – із упору лежачи ззаду виконати мах правою (лівою) вперед-вгору (рис. 30, б).

Упор лежачи ноги нарізно – в упорі лежачи поштовхом ніг (або відставляючи одну ногу вбік) прийняти положення упору ноги нарізно (рис. 30,в).

а б в

Рис. 30





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2728 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...