Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розмикання та змикання



Розмикання – дії учнів, пов’язані зі збільшенням інтервалу та дистанції.

Змикання – стиснення розімкнутого строю.

Розмикання приставним кроком по фронту з колони по три виконується за наступною командою: «Група (клас), від середини приставними кроками на випрямлені руки розім – КНИСЬ!». За цією командою учні виконують приставні кроки вліво і вправо, а вчитель веде підрахунок (рис. 12).

Розмикання з колони по чотири приставним кроком виконується по команді: «Від середини на два (три) кроки приставними кроками розім – КНИСЬ!». За цією командою рух починають крайні колони, потім через два кроки вступають наступні і розмикаються таким чином, щоб між колонами був

указаний інтервал в кроках.

Рис. 12

Змикання приставним кроком виконується за наступною командою: «Група (клас), до середини приставними кроками зім – КНИСЬ!». За цією командою змикання виконують спочатку середні колони, потім всі разом, потім крайні колони.

Розмикання з колони по три (чотири) в одну сторону виконується за командою: «Група (клас), вліво (вправо) приставними кроками на два (три) кроки розім – КНИСЬ!». За цією командою учні виконують вказану кількість приставних кроків в один бік.

Розмикання дугами з колони по чотири – виконується за наступною командою: "Група, дугами (вперед) розім – КНИСЬ!". За цією командою другі та треті номери на пять рахунків обходять по дузі перший і четвертий номер, на шостий рахунок приставляють ногу і на 7 – 8 повертаються кругом. Для змикання подається команда: "Група, дугами (вперед) зім – КНИСЬ!" (рис. 13).

Рис. 13

Змикання приставними кроками в один бік виконується за командою:

«Група (клас), вліво (вправо) приставними кроками зім – КНИСЬ!». Дії виконуються в зворотньому порядку щодо розмикання. Розмикання можуть виконуватись не тільки по команді, а й за розпорядженням. Наприклад: «Група (клас), розімкніться від середини на випрямлені руки», «Група (клас) станьте один від одного на відстань три метри», «Група (клас), розімкніться по встановленим орієнтирам» (викладач заздалегідь розставляє необхідні предмети – прапорці, м’ячі, кубики то що). Розмикання по направляючим.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3126 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...