Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення та використання



5.1. Картка надає можливість отримувати готівку в національній валюті України в касах банків, пунктах видачі готівки та в банкоматах на території України, а також здійснювати оплату товарів та послуг у підприємствах торгівлі та сервісу на території України. За межами України Картка надає можливість отримувати готівку в місцевій валюті країни в касах банків, пунктах видачі готівки та в банкоматах, а також здійснювати оплату товарів та послуг у підприємствах торгівлі та сервісу на території країни перебування Держателя.

5.2. Видача за Карткою готівки через банкомати в межах України здійснюється в гривнях, а через банкомати уповноважених банків-емітентів – у гривнях або у валюті Карткового рахунку.

5.3. ПІН-конверт, отриманий разом із Карткою, містить інформацію про секретний ПІН-код, який застосовується для користування Карткою в банкоматах (АТМ) або в ПОС-терміналах. ПІН-код не може бути оголошений при здійсненні операції – Держатель має особисто вводити ПІН-код на ПІН-клавіатурі технічного пристрою. ПІН-код може бути автоматично змінений при перевипуску (поновленні) Картки.

5.4. При розрахунках Карткою в торговельно-сервісній мережі та при отриманні готівкових коштів, касир має право вимагати документи, які підтверджують особу Держателя (паспорт або інше посвідчення особи). При цьому формується документ, що підтверджує операцію – чек. Держатель повинен перевірити усі реквізити чека, а саме: дату, суму, валюту. Держатель підписує чек, тим самим підтверджує точність рахунку, правильність вказаної суми і дає розпорядження на сплату рахунку. Підпис на чеку має відповідати підпису на картці. Один примірник чека надається Держателю як підтвердження здійсненої операції.

5.5. Держатель повинен вимагати, щоб усі дії з Карткою виконувались у його присутності.

5.6. При купівлі товарів, оплаті послуг по телефону, пошті або через мережу Internet з використанням Картки, Держатель здійснює операцію, зазначаючи своє ім'я, номер Картки, термін її дії, інше, підтверджуючи цим здійснення операції. Оголошення таких даних незахищеними каналами зв’язку (наприклад, Internet, інше) у подальшому може призвести до несанкціонованого використання Картки. Держатель несе відповідальність за розголошення реквізитів Картки, які дають можливість здійснення операцій за Картковим рахунком без фізичного застосування Картки.

5.7. Якщо при перевірці Картки, касир отримає відповідь від Контакт-центру "вилучити картку", Картка Клієнтуне повертається. Картка має бути надрізана у присутності Держателя для уникнення можливості її подальшого використання іншими особами. Держатель зобов’язується отримати розписку у касира про вилучення Картки та проінформувати Банк про факт вилучення.

5.8. Банк рекомендує зберігати копії всіх чеків, які одержані Держателями як підтвердження оплати Карткою товарів та послуг, або як підтвердження факту відмови операції. Зберігання цих документів буде гарантією від помилок при списанні коштів з Карткового рахунка.

5.9. Для зняття готівкових коштів в банкоматі використовується меню команд банкомату. Держатель має чітко виконувати усі інструкції, які з'являються на моніторі банкомату.

5.10. При користуванні банкоматом Держатель повинен переконатися, що ПІН‑клавіатура та картоприймач не містять сторонніх елементів та відповідають зображенням, які відображаються на екрані банкомату (за наявності). У разі виявлення відмінностей необхідно повідомити про це Контакт-центр Банку (п. 7 Правил). У таких випадках користуватися банкоматом категорично забороняється.

5.11. У банкоматах встановлено обмеження часу для того, щоб забрати гроші та Картку після їх видачі (декілька секунд). По закінченні цього терміну Картка та/або гроші можуть бути затримані банкоматом. У випадку затримання грошей необхідно звернутися до Банку для врегулювання стану Карткового рахунка. З питань повернення Картки, затриманої банкоматом, можна звернутися за телефонами, які вказані на банкоматі. Якщо такі телефони не вказані, необхідно звернутися до Банку. Банк повертає Картку Держателю або випускає іншу в залежності від причини затримання Картки.

5.12. Банк призупиняє дію Картки, якщо при виконанні операції тричі введено невірний ПІН-код (можливе також затримання Картки банкоматом іншого банку). Для поновлення дії Картки у цьому випадку необхідно звернутися до Контакт-центру (див. розділ 7).

5.13. У разі виконання Держателем операції з використанням Картки у валюті, яка відрізняється від валюти рахунка, перерахунок суми операції у валюту рахунка здійснюється у такому порядку:

- платіжна система перераховує суму операції у валюту розрахунків з Банком за курсом перерахунку, встановленим цією платіжною системою на дату проведення розрахунків з Банком;

- Банк здійснює перерахунок списаної/зарахованої платіжною системою суми операції у валюту рахунка за курсом, встановленим Банком згідно з розпорядженням по Банку на кожний робочий день;

- при цьому Банк утримує комісійну винагороду за виконання операцій не у валюті рахунка згідно з Тарифами.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 131 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...