Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 6.5



Залишкова вартість основних активів на кінець 2007 р. складала 420 тис. грн., на кінець 2008 р. – 500 тис. грн. Амортизаційні відрахування в 2008 р. складали 20 000 грн. Розрахуйте приріст чистих капітальних витрат за 2008 р.

Рішення.

NC2008=500 – 420 + 20 = 100 (тис. грн.)

Якщо немає вказівки, за якою вартістю оцінені основні активи, то, як правило, приводиться залишкова вартість основних активів.

6.4. Визначення приросту чистого робочого капіталу.

Приріст чистого робочого капіталуNWC (Net Working Capital) — це різниця між коштами, які спрямовано на збільшення матеріальних оборотних активів і коштами, на які зменшено матеріальні оборотні активи.

Методика розрахунку приросту чистого робочого капіталу така ж, як і методика розрахунку чистих капітальних витрат – від відтоків віднімаються притоки. Якщо приріст чистого оборотного капіталу позитивний, то це означає, що цього року за проектом планується збільшення оборотних активів і відтік грошових коштів на це збільшення. І навпаки.

Серед притоків можна виділити повернення оборотних активів наприкінці проекту, зменшення оборотного капіталу унаслідок реалізації проекту.

До відтоків відносяться вкладення коштів у збільшення оборотного капіталу, наприклад, запасів.

Повернення оборотних активів наприкінці проекту планується, як правило, у тому обсязі, на який оборотні активи були збільшені в кінці проекту. Методику повернення грошових коштів можна представити на наступному прикладі.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...