Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Фінансовий аналіз здійснюється для того, щоб довести, що підприємство має стабільний фінансовий стан і фінансові результати (прибуток)



Фінансовий аналіз здійснюється для того, щоб довести, що підприємство має стабільний фінансовий стан і фінансові результати (прибуток), збереже їх у майбутньому в перебігу реалізації проекту, а також довести, що проект буде рентабельним та ефективним. У фінансовому аналізі як частині проектного аналі­зу використовуються предикативні моделі, які дозволяють спрогнозувати майбутні грошові потоки, фінансовий стан і результати.

Стратегія формування інвестиційних ресурсів для проекту підноситься до різновиду корпоративної стратегії і включає прогнозування продажів, поточних і капітальних витрат проекту, розрахунок потреб у фінансуванні та пошук відповідних джерел з урахуванням формування їх раціональної структури.

Розрахунок потреб у фінансуванні ґрунтується на обчислюванні капітальних витрат проекту по кожній статті та узгодженні з джерелами фінансування. План залучення капіталу полягає в оцінці джерел фінансування проекту і формування бюджету реалізації проекту. Раціоналізація структури капіталу проекту здійснюється на основі розрахунків ціни капіталу і середньозваженої вартості капіталу по кожному джерелу фінансування.

Фінансовий ліверідж та його ефект розраховуються на основі показників коефіцієнта заборгованості й співвідношення довгострокових зобов'язань та власного капіталу.

Фінансовий план включає план прибутку, податковий план, баланс грошових потоків, прогноз бухгалтерського балансу, розрахунок показників ліквідності, рентабельності та ефективності. План прибутку розраховується у відповідності з податковим законодавством і необхідний для розрахунку податку на прибуток. Податковий план повинен узагальнити всі податки, які підприємство платитиме в плановому періоді. Розробка балансу грошових потоків полягає у зіставленні грошових залишків, надходжень і витрат протягом циклу проекту. Прогноз бухгалтерського балансу полягає в розрахунку залишків коштів та їх джерел на заданий момент часу протягом циклу проекту.

Ліквідністьаналізується за допомогою показників: чисті обо­ротні активи, ліквідні активи, номінальна вартість власного капі­талу (абсолютні), поточний коефіцієнт покриття, коефіцієнт кислотного тесту, коефіцієнт забезпеченості власного капіталу чистою номінальною вартістю активів (відносні).

Рентабельність аналізується за допомогою системи показ­ників "Каскад", а також показників рентабельності інвестицій, інвестованого капіталу, коефіцієнта операційного прибутку.

Аналіз показників ефективності проекту здійснюється за до­помогою показників чистої поточної (наведеної) вартості, внут­рішньої норми рентабельності, коефіцієнта вигід і витрат, строку окупності проекту.






Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...