Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні параметри і характеристики випрямлячів



1. Середнє значення випрямленої напруги

,

де Т - період випрямленої напруги.

Якщо випрямлена напруга змінюється по синусоїдальному закону, то для розглянутих схем можна одержати:

а) для однопівперіодної

б) для двопівперіодної

2. Коефіцієнт пульсації випрямленої напруги

де – амплітудне значення першої гармоніки пульсації, яке визначається шляхом розкладання випрямленої пульсуючої напруги в ряд Фур'є.

3. Навантажувальна (зовнішня) характеристика випрямляча - це залежність середнього значення випрямленої напруги від середнього значення струму в навантаженні: . Для всіх пристроїв електроживлення навантажувальна характеристика спадаюча (рис. 1.6), тобто при збільшенні струму навантаження середнє значення випрямленої напруги зменшується. Це пов'язано з тим, що при збільшенні струму навантаження збільшується падіння напруги на внутрішньому опорі пристрою, який визначається сумарним опором відкритих вентилів і активних опорів обмоток трансформатора. Експериментально внутрішній опір визначається за навантажувальною характеристикою як відношення приросту випрямленої напруги до приросту струму, що його викликав: .

а) б)

Рис. 1.6. Навантажувальна характеристика (а) та спрощена схема заміщення випрямляча на півперіоді роботи (б)





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2393 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...