Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки до лабораторних робіт



Електроніка

Укладачі: Руденко Тетяна Володимирівна, канд. техн. наук Хижняк Тетяна Андріївна, канд. техн. наук Морозов Віктор Григорович,
Відповідальний редактор Жуйков Валерій Якович, докт. техн. наук, проф.
Рецензенти Борисов Олександр Васильович, канд. техн. наук, проф.

Дані методичні вказівки відповідають тематиці лекційного матеріалу, що викладається студентам Теплоенергетичного, Інженерно-фізичного, Інженерно-хімічного та Приладобудівного факультетів в процесі вивчення таких курсів як „Електроніка”, „Промислова електроніка”, „Електроніка та мікросхемотехніка”, „Електротехніка та електроніка”.

Метою цих курсів є вивчення принципів побудови та розрахунку схем з використанням пасивних та активних компонентів, в тому числі напівпровідникових. Метою лабораторних робіт є отримання студентами практичних навичок роботи з вимірювальною апаратурою, розуміння принципів проведення експерименту та оформлення отриманих в ході виконання роботи даних.

Кожна з лабораторних робіт передбачає представлення отриманих даних у вигляді таблиць та графіків, виконання певних розрахунків за результатами вимірювань, проведення аналізу отриманих результатів та виявлення причин їх відмінностей від теоретично відомих. Все це сприяє формуванню у студентів наукового та інженерного підходу до проведення досліджень.

Методичні вказівки містять опис лабораторних стендів, порядок виконання робіт та теоретичні відомості, необхідні для розуміння принципів функціонування пристроїв, що досліджуються в роботі. Наявність в теоретичних відомостях часових діаграм роботи пристроїв, таблиць істинності для цифрових пристроїв, формул для визначення параметрів та для побудови характеристик робить матеріал більш наочним та зручним для розуміння.

Теоретичні відомості, представлені в даних методичних вказівках, можуть використовуватися студентами і в ході вивчення лекційного матеріалу.

Розуміння студентами отриманих експериментальних даних, принципів побудови та функціонування різних напівпровідникових пристроїв перевіряється за допомогою контрольних запитань, перелік яких наведений в кожній лабораторній роботі.

Залежно від кількості годин, відведених на виконання лабораторних робіт навчальними планами кожного з напрямів підготовки, цикл лабораторних робіт, представлений в даних методичних вказівках, виконується або повністю, або лише вибрані роботи, визначені лектором.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 398 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...