Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контроль повітряного середовища



9.11.1. На установках, у приміщеннях та на промплощадках, де можливе виділення сірководню в повітря робочої зони (бурова установка, видобувна свердловина, установки з виміру дебіту нафти і газу та ін.), повинен здійснюватись постійний контроль повітряного середовища і сигналізація небезпечних концентрацій сірководню.

9.11.2. Контроль за станом повітряного середовища на території промислових об'єктів повинен бути автоматичним з виведенням показань датчиків на диспетчерський пункт.

9.11.3. Місця встановлення датчиків стаціонарних автоматичних газосигналізаторів визначаються проектом облаштування родовища з урахуванням густини газів, параметрів застосовуваного обладнання, його розміщення та рекомендацій постачальників.

На бурових установках датчики повинні бути розміщені біля основи бурової вежі, ротора, на початку жолобної системи, біля вібросит, у насосному приміщенні (2 шт.), біля приймальних місткостей (2 шт.) та в службовому приміщенні.

9.11.4. Стаціонарні газосигналізатори повинні мати звуковий і світловий сигнали з виходом на диспетчерський пункт (пульт керування) та за місцем встановлення датчиків, проходити перевірку перед монтажем, а також державну перевірку в процесі експлуатації у встановлені терміни.

9.11.5. Контроль повітряного середовища в населених пунктах, які знаходяться в охоронній зоні об’єктів видобування нафти та газу, слід здійснювати в стаціонарних точках і пересувних лабораторіях відповідно до графіка, затвердженого технічним керівником підприємства.

Результати аналізів повинні заноситись:

- до журналу реєстрації аналізів;

- до карти проб (фіксуються необхідні дані відбору проб: місце, процес, напрямок і сила вітру, інші метеорологічні умови і т.д.),

а також передаватись за призначенням зацікавленим організаціям, у тому числі місцевим органам влади.

9.11.6. Виміри концентрації сірководню газоаналізаторами на об'єкті повинні проводитись за графіком підприємства, а в аварійних ситуаціях - газорятувальною службою, з занесенням результатів вимірів до журналу (додаток 12).

9.11.7. При виявленні в повітрі робочої зони сірководню вище ГДК слід негайно:

а) одягти ізолюючий дихальний апарат (протигаз);

б) сповістити керівника робіт (об'єкта) і людей, які знаходяться в небезпечній зоні;

в) вжити першочергових заходів щодо ліквідації загазованості відповідно до ПЛАС;

г) особам, які не пов'язані зі вжиттям першочергових заходів, слід залишити небезпечну зону і направитись до місця збору, встановленого планом евакуації.

Подальші роботи з ліквідації аварії проводяться спеціально підготовленим персоналом з залученням робітників бригади і фахівців.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...