Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експлуатація свердловин штанговими насосами



7.5.1. Гирло свердловини обладнується запірною арматурою та сальниковим пристроєм для герметизації штока. Схема обв’язки гирла свердловини повинна забезпечувати замірювання гирлового тиску, відбирання газу з затрубного простору, проведення досліджень.

7.5.2. Конструкція сальникового пристрою повинна дозволяти заміну сальникової набивки за наявності тиску в свердловині.

7.5.3. При виконанні робіт, пов’язаних з зупинкою верстата-качалки, електродвигун повинен бути вимкнутий, контрвантажі повинні бути опущені у нижнє положення і заблоковані гальмовим пристроєм, а на пусковому пристрої вивішений плакат: "Не включати, працюють люди".

7.5.4. На свердловинах з автоматичним і дистанційним керуванням верстатів-качалок на видному місці повинні бути укріплені плакати з написом: "Увага! Пуск автоматичний".

7.5.5. Кривошипно-шатунний механізм верстата-качалки, площадка для обслуговування електроприводу і пускового пристрою повинні мати огородження.

7.5.6. Верстат-качалка повинен бути змонтований так, щоб виключалося зіткнення частин, що рухаються, з фундаментом, ґрунтом чи огорожею.

7.5.7. Для обслуговування гальма верстата-качалки влаштовується площадка з огородженням.

7.5.8. При крайньому нижньому положенні головки балансира відстань між траверсою підвіски сальникового штока або штанготримачем і гирловим сальником повинна бути не менше 20 см.

7.5.9. Рама верстата-качалки повинна бути зв'язана з кондуктором (технічною колоною) не менше, ніж двома заземлюючими сталевими провідниками, привареними в різних місцях до кондуктора (технічної колони) і рами.

Переріз прямокутного провідника повинен бути не менше 48 мм2, товщина стінок кутової сталі не менше 4 мм, діаметр круглих заземлювачів - 10 мм.

Заземлюючі провідники, що з'єднують раму верстата-качалки з кондуктором (технічною колоною), повинні бути заглиблені у землю не менше, ніж на 0,5 м.

Як заземлюючі провідники може застосовуватися сталь: кругла, смугова, кутова або іншого профілю.

7.5.10. Верхній торець гирлового сальника повинен підноситись над рівнем площадки обслуговування не більше, ніж на 1 м.

7.6. Експлуатація свердловин відцентровими, гвинтовими,





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 498 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...