Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І газоконденсатних родовищ



7.1.1. Облаштування родовищ повинне забезпечувати оптимальну розробку родовища відповідно до технологічної схеми розробки, підготовку всіх видів вуглеводневої сировини до транспортування.

Для об'єктів, що проектуються та реконструюються, повинна бути виконана оцінка шкідливих та небезпечних факторів та їх впливу на персонал і навколишнє середовище при нормальній експлуатації та у випадку аварійної ситуації. На підставі цієї оцінки визначаються рівень автоматизації технологічних процесів, технічні та технологічні рішення з безпеки виробництва та персоналу у випадку аварій, пожеж, загазованості.

Проект облаштування родовищ повинен отримати позитивну експертну оцінку експертно-технічного центру Держнаглядохоронпраці щодо його відповідності чинним вимогам безпеки виробництва та охорони праці.

7.1.2. Проект облаштування родовищ повинен передбачати:

а) максимальну автоматизацію об'єктів, що виключає необхідність постійного перебування персоналу на об’єкті і забезпечує повноту збору інформації про його роботу в пунктах керування технологічним процесом;

б) систему неруйнівного контролю і антикорозійного захисту технологічних трубопроводів та обладнання;

в) багаторівневу систему блокувань і запобіжних пристроїв, що спрацьовують при виникненні аварійних ситуацій;

г) визначення ризиків виникнення аварій та їх прийнятних рівнів для декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки.

д) складання на кожному об'єкті Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС);

е) герметизовану систему збору і транспортування продукту з раціональним використанням нафти, газу і цінних супутніх компонентів, їх утилізацію з місць аварійних викидів;

ж) резерви технологічного, енергетичного обладнання, а також запаси води, палива, хімреагентів і матеріалів, що забезпечують локалізацію аварій, пожеж, загазованості і відновлення стійкої роботи об'єкта;

з) на кущі свердловин викидні нафтогазопроводи, газопроводи газліфта, верстати-качалки, станції керування, трансформаторні підстанції, кабельні естакади повинні розташовуватися по один бік від осі куща свердловин.

7.1.3. На кожен технологічний процес проектною організацією повинен складатися, а нафтогазовидобувним підприємством затверджуватися технологічний регламент, що уточнюється після пусконалагоджувальних робіт.

7.1.4. У проекті повинна бути наведена порівняльна оцінка обраних технологічних параметрів з кращими аналогами за рівнем безпеки і надійності виробництва.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 392 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...