Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до оформлення курсового проекту. Написання (друкування) пояснювальної записки до курсового проекту оформляється на аркушах білого паперу формату А4



Написання (друкування) пояснювальної записки до курсового проекту оформляється на аркушах білого паперу формату А4. Текст набирається з використанням комп'ютерної техніки у будь-якому редакторі.

Текст на сторінці обмежується полями: ліве - не менше 25 мм, верхнє та нижнє - 20, праве - 10 мм із розміром шрифту 14, інтервалом 1,5. Нумерація сторінок – зверху, по центру сторінки або справа. Нумерація починається зі „Вступу”, але всі попередні сторінки (титульний лист, зміст) включаються до загальної нумерації. Тобто, сторінка „Вступ” матиме порядковий номер 3, якщо зміст займав 1 сторінку. При оформленні пояснювальної записки дотримуються таких вимог:

1. Текст повинен складатися з розділів та підрозділів. Назви розділів повинні бути змістовними і виділятися великими літерами, а підрозділів - меншими. Перенесення та підкреслювання в заголовках не допускається, крапка в кінці заголовка не ставиться. Розділам присвоюють номер, позначений арабською цифрою з крапкою. Номер підрозділу складається із номера розділу та порядкового номеру підрозділу, що розділяється крапкою. В кінці номера підрозділу ставиться крапка. Наприклад,

1.3. Методика розрахунку.

........................................

2. Назви вступу та заголовки кожного розділу, висновків, переліку літератури та інших інформаційних джерел, додатків починають з нової сторінки, а заголовки підрозділів - на тій сторінці, де закінчується попередній підрозділ.

3. Нумерація сторінок тексту повинна бути єдиною від титульного листа до останньої сторінки додатку, але цифри на сторінках нумеруються, починаючи лише з третьої сторінки (вступу).

4. Малюнки, фотографії, схеми, діаграми, графіки та таблиці розмішують як на одній сторінці з текстом, так і на окремих сторінках відразу після посилання на них в тексті. Вони нумеруються арабськими цифрами: перше число – номер розділу, друге - номер підрозділу, третє - номер малюнка або таблиці в розділі.
Дозволяється розміщувати ілюстративний матеріал у додатках до пояснювальної записки.

5. Табличні матеріал подають у вигляді таблиці 1.1.


Якщо таблиця розміщується на двох і більше сторінках, то її номер та заголовок вказують лише на першій сторінці, а на наступних над таблицею вказується "продовження табл. 1.1".

6. Якщо малюнки, таблиці розміщують повернутими на сторінці, то вони мають бути зорієнтованими по її лівому полю.

7. Формули нумерують у межах розділу арабськими цифрами справа від формули та заключають у круглі дужки. Позначення кожного символу, формули або коефіцієнта розшифровують у вигляді колонки з нового рядка. Причому перший рядок експлікації починають словом "де".

Наприклад, для перерахунку діючої речовини гербіциду на фізичну масу використовують формулу (5.1)

де

ПГ- потреба в препараті, кг/га у фізичній вазі;

Нх - рекомендована норма внесення гербіциду, кг/га, діючої речовини;

П - площана яку необхідно внести гербіцид, га;

К - вміст діючої речовини в препараті, %.

8. Посилання в тексті на малюнки, таблиці, формули необхідно виконувати за формами: "Як видно з табл. 1 3", "Обчислення норми витрат препаратів у фізичній вазі проводяться за формулою (2.1)".

9. Посилання на літературу та інші інформаційні джерела наводяться за текстом в квадратних дужках [5], [15], де цифрами позначають порядковий номер джерела в переліку літератури та номер сторінок (не обов’язково). Опис використаних джерел подається мовою оригіналу в алфавітному порядку.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...