Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Васильчук Валерій Лаврентійович



Капітули Миколи Юрійовича

Керівник практики від кафедри:

Дейнега Олександр Вікторович

Керівник практики від підприємства:

директор ТзОВ фірми «Нострадамус»

Васильчук Валерій Лаврентійович

М.П.

РІВНЕ – 2012

ЗМІСТ

ВСТУП

1. Система управління охороною праці на підприємстві………………..….….5

2. Документальне забезпечення охорони праці на підприємстві……….....….15

3. Аналіз небезпечних і шкідливих факторів умов праці на підприємстві…..20

4. Індивідуальне завдання (Аналіз ефективності системи управління охороною праці на підприємстві та напрямки її удосконалення)…………..…..30

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ


ВСТУП

Згідно з законом України “Про освіту” та галузевою складовою державного стандарту України з вищої освіти за напрямком підготовки “Менеджмент”, обов’язковою складовою освітньо-професійної підготовки студентів вищих навчальних закладів освіти є практична підготовка.

Відповідно виробнича практика є невід’ємною складовою практичної підготовки фахівця з менеджменту і адміністрування.

Метою виробничої практики є формування вмінь та компетенцій щодо забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу та міжнародного досвіду, а також усвідомлення нерозривної єдності ефективної професійної діяльності з обов'язковим дотриманням вимог безпеки праці у сфері менеджменту.

Відповідно до поставленої мети основними завданнями виробничої практики є:

- поглиблення та закріплення знань із дисциплін "Безпека життєдіяльності", "Основи охорони праці", "Охорона праці в галузі", "Цивільний захист";

- опанування вміння відбирати, систематизувати та обробляти інформацію відповідно до цілей дослідження;

- виховання потреби постійно поповнювати свої знання та творчо їх застосовувані в практичній діяльності;

- формування вміння виявляти причинно-наслідкові зв'язки процесів та явищ у сфері управління охороною праці;

- поглиблення вміння обґрунтовувати наукові висновки та вносити конкретні пропозиції щодо вдосконалення управління охороною праці на досліджуваному об'єкті;

- збір, узагальнення і систематизація матеріалів, необхідних для написання звіту "Управління охороною праці на підприємстві ".

Об’єктом дослідження є Товариство з обмеженою відповідальністю фірма “Нострадамус” створено відповідно до Установчого договору про створення фірми “Нострадамус”, укладеного 22 січня 1997 року. Офіс фірми розташований в м.Здолбунів на вулиці Віли Перші Б,46А.

Товариство створено з метою задоволення суспільних потреб в продукції виробничо – технічного та іншого призначення, товарах народного споживання, роботах і послугах, отримання прибутку, збільшення вартості Товариства шляхом систематичного здійснення виробничої, торговельної та іншої господарської діяльності.

Предметом діяльності ТОВ Нострадамус є:

- оптова та роздрібна торгівля банківським обладнанням, комп’ютерною та офісною технікою;

- монтаж, технічне обслуговування та ремонт банківського обладнання та іншого устаткування для оброблення інформації;

- виробництво комп’ютерної техніки;

- технічне обслуговування та ремонт комп’ютерної та офісної техніки;(компанія проводить гарантійне та післягарантійне технічне обслуговування банкоматів та інформаційно -транзакційних терміналів протягом всього терміну їх використання.

Станом на сьогодні відділ сервісного обслуговування ТОВ «Нострадамус» має сервісні центри та представництва в 31-му місті України. Компанія має цілодобові телефони "гарячої лінії". Завдяки високому професіоналізму співробітників сервісного центру та широкій мережі представництв, компанія виконує відновлювальний ремонт банкоматів та інформаційно-транзакційних терміналів, які знаходяться на технічному обслуговуванні, протягом 24 годин з моменту звернення в сервіс-центр)

- розробка та тиражування програмного забезпечення;

- надання консультацій з питань інформатизації.

На даному підприємстві працює близько 227 працівників та наявна організаційна структура[Додаток А ];

Джерелами інформації є: нормативно-правові акти з охорони праці та документи з охорони праці, розроблені на підприємстві, звіти.


1. СИСТЕМАУПРАВЛІННЯОХОРОНОЮ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Система управління охороною праці (СУОП) - частина загальної системи управління організацією, яка сприяє запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві, а також небезпеки для третіх осіб, що виникають у процесі господарювання, і включає в себе комплекс взаємопов’язаних заходів на виконання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Головною метою управління охороною праці є створення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці, покращення виробничого побуту, попередження травматизму і профзахворювань. В спрощеному вигляді СУОП представляє собою сукупність суб'єкта та об'єкта управління.

Суб'єктом управління в СУОП на підприємстві в цілому є керівник, а в цехах, на виробничих дільницях і в службах - керівники відповідних структурних підрозділів. Об'єктом управління в СУОП є діяльність підрозділів та служб підприємства по забезпеченню безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях. Організаційно-методичну роботу по управлінню охороною праці, підготовку управлінських рішень і контроль за їх своєчасною реалізацією здійснює інженер з охорони праці підприємства, що підпорядкований безпосередньо керівнику підприємства. Суб'єкт управління аналізує інформацію про стан охорони праці в структурних підрозділах підприємства та приймає рішення спрямовані на приведення фактичних показників охорони праці у відповідність з нормативними. Охорона праці базується на законодавчих, директивних та нормативно-технічних документах.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 493 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...