Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Протипожежні розриви



МІЖ БУДІВЛЯМИ І СПОРУДАМИ

Щоб виключити або знизити небезпеку розповсю­дження пожежі на сусідні об'єкти і забезпечити умови для успішної її ліквідації, між будівлями і спорудами встанов­люють безпечні відстані, що називаються протипожежни­ми розривами.

При визначенні протипожежних розривів ураховують основний фактор, що сприяє виникненню пожеж чи ви­бухів на сусідніх об'єктах, - дії променевої теплоти. Фактори, що сприяють можливості поширення пожежі при вибухах на технологічних установках, а також метео­рологічні умови при визначенні протипожежних розривів не враховують.

Основним показником, що визначає протипожежні роз­риви, є ступінь вогнестійкості будівель та споруд. Тому, щоб скласти генеральний план, потрібно насамперед встановити фактичний ступінь вогнестійкості будівлі чи споруди.

Протипожежні розриви встановлюють залежно від призначення будівель і споруд, фактичного ступеня вог­нестійкості їх, категорії пожежної небезпеки виробничих процесів тощо. Норми протипожежних розривів між ви­робничими будівлями, спорудами, закритими складами і допоміжними будівлями, розміщеними на території під­приємств і новобудов регламентуються СНиП ІІ-89-80 та ДБН Б.2.4-3-95 і зазначені в табл. ІV.2.

Таблиця ІV.2





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2930 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...