Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електричне опалення



Опалення електричними приладами в приміщеннях категорій за вибухопожежонебезпекою А і Б не дозволяється.

У разі застосування електронагрівальних приладів у поже­жонебезпечних зонах будь-якого класу, згідно з умовами вироб­ництва, електронагрівальні прилади мають бути захищені від контакту з горючими матеріалами і встановлені на поверхні з негорючого матеріалу. Температура зовнішньої поверхні електроопалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в норма­льному режимі роботи не повинна перевищувати 85 °С.

Не дозволяється застосовувати електричні опалювальні при­лади в пожежонебезпечних зонах у складських приміщеннях.

Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріа­лів і будівельних конструкцій повинна становити не менше 0,25 м. Електричні повітронагрівачі і опалювальні прилади повинні розміщуватись так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду та очищення.

Усі поверхні нагрівальних приладів у виробничих приміщен­нях зі значним виділенням горючого пилу повинні бути гладки­ми (для зручності очищення).

Дозволяється застосовувати тільки електричні опалювальні прилади заводського виготовлення. Опалювальні електроприла­ди перед початком опалювального сезону слід ретельно переві­рити і за потреби відремонтувати або замінити. Забороняється:

1) класти спецодяг, промаслене шмаття, горючі матеріали і пред­мети на електричні опалювальні прилади і сушити їх там;

• експлуатувати електричні опалювальні прилади, які не мають протипожежних відступок від горючих конструк­цій будівель, а також підставок із негорючих матеріалів;

• залишати увімкненими електричні опалювальні прилади без нагляду.

Для опалення невеликих приміщень (крім вибухонебезпеч­них), будівель та ін. можна застосовувати масляні радіатори та електронагрівачі (типу РБЗ-1, ЕХ-2, 6К-4, ПТ-8-2 та ін.) із за­критими нагрівальними елементами. Вони повинні мати індиві­дуальний електрозахист і терморегулятори. Електричні обігріва­льні прилади в інвентарних будівлях мобільного типу слід уста­новлювати на відстані не менше 1 м від горючих матеріалів або відгороджувати від них екранами з негорючих матеріалів. Елек­тронагрівальні прилади можна включати в електромережу тіль­ки зі справними штепсельними з'єднаннями.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 387 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...