Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Полігон № 5 твердих побутових відходів



Площа полігону – 56,3 га.

Розміщений в Обухівському районі Київської області між селами Креничі, Підгірці та Великі Димитровичі і призначений для захоронення твердих побутових та промислових відходів ІІІ та ІV класів небезпеки.

Перша черга полігону площею 18 га знаходилась в експлуатації з 1986 року по 1997 рік. Тут розміщено більше 9,1 млн.куб.м відходів в стислому стані. На сьогодні розроблено проект реконструкції цієї частки полігону, після чого на території першої черги полігону можливо буде приймати відходи протягом, орієнтовно, до 2006 року.

Друга черга полігону № 5 прийнята в експлуатацію в другому півріччі 1997 року і розрахована на 5,5 років. Її проектний об’єм – 10 млн.куб.м.

На даний час виконано науково-дослідні розробки оптимального методу очистки та утилізації фільтраційних вод та концентрату, змонтовано обладнання і проводяться роботи дослідно-промислової установки потужністю 20-40м3 на добу.

Харківським інститутом УкрНДІІТЕД завершена робота з проведення еколого-експертної оцінки стану полігону. За результатами цієї роботи, інститутом надані пропозиції щодо впорядкування та безпечної експлуатації полігону, які на сьогодні реалізуються.

Необхідно зазначити існуючу проблему збільшення тарифів на захоронення та спалювання відходів, що обумовило почастішання випадків виникнення несанкціонованих звалищ, які стихійно утворюються в місті.

Проблема стихійних звалищ гостро стоїть тому, що вони не тільки забруднюють грунт у місцях звалищ, але й обумовлюють забруднення підземних вод та створюють негативний імідж столиці.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...