Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стан зеленого господарства, природних комплексів та об’єктів, що мають екологічну цінність



До системи зеленого господарства міста входять міські ліси, міські насадження загального, обмеженого та спеціального користування.

В межах міста ліси та інші лісовкриті площі займають 35,8 тис. га, або 42,8% від загальної площі міста. Крім цього, до зелених насаджень міста відносяться: парки – 2846 га; сквери – 438 га; газони – 3208 га; квітники – 29,9 га; інші зелені насадження – 16938 га.

Переважна більшість лісовкритих площ входить до складу 3 лісопаркових господарств: Дарницького, Святошинського, Конча-Заспа.

В цілому забезпеченість міста зеленими насадженнями складає 166 кв.м. на 1 мешканця, в тому числі зеленими насадженнями загального користування –23,8 кв.м., а з міськими лісами – 216,5 кв.м. В екологічному аспекті провідне місце належить насадженням загального користування як таким, що безпосередньо формують характер міської селітебної зони, забезпечують відпочинок населення і визначають ступінь забезпеченості зеленими насадженнями кожного міського жителя.

На сьогодні внаслідок старіння та поступового згасання біологічних процесів у міських дерев та чагарників фітонцидна‚ знезаражувальна‚ киснеутворююча здатність зелених насаджень Києва значно знижена. У місті збільшилась кількість перестійних, потенційно аварійних дерев, які потребують поступової заміни на молоді дерева цінних порід з поліпшеними декоративними та естетичними властивостями.

Санітарний стан зелених насаджень загального користування (парків, скверів, бульварів) здебільшого не відповідає сучасним вимогам ведення паркового господарства. Це призводить до збільшення кількості сухостійних дерев, захаращення зелених насаджень та інших негативних явищ.

Велика кількість дерев різних порід вражена омелою як в парках, так і у вуличних насадженнях. В місті проводиться обрізання гілок, вражених омелою, а також поступова заміна вразливих омелою порід на невразливі.

В Києві щорічно висаджується до 40 тис. молодих дерев, в основному цінних порід, та близько 70 тис. чагарників. Водночас значні території потребують додаткових насаджень, особливо вздовж автотрас, вулиць з інтенсивним рухом автотранспорту, у дворах будинків тощо.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...