Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівні іонізації повітря приміщень при роботі на ВДТ



Рівні Число іонів в 1 см3 повітря
n + n -
Мінімально необхідні    
Оптимальні 1500-3000 3000-5000
Максимально допустимі    

Штучне освітлення у приміщеннях з робочими місцями, обладнаними ВДТ, має здійснюватись системою загального рівномірно­го освітлення. У виробничих та адміністративно-громадських при­міщеннях, у разі переважної роботи з документами, допускається застосування системи комбінованого освітлення (крім системи за­гального освітлення додатково встановлюються світильники місцевого освітлення).

Значення освітленості на поверхні робочого столу в зоні розмі­щення документів має становити 300-500 лк. Якщо це неможливо забезпечити системою загального освітлення, допускається ви­користовувати місцеве освітлення. При цьому світильники місце­вого освітлення слід встановлювати таким чином, щоб не створю­вати бликів на поверхні екрана, а освітленість екрана має не пере­вищувати 300 лк.

Як джерела світла для штучного освітлення мають застосову­ватись переважно люмінесцентні лампи типу ЛБ. У разі влашту­вання відбитого освітлення у виробничих та адміністративно-гро­мадських приміщеннях допускається застосування металогалогенних ламп потужністю 250 Вт. Допускається застосування ламп роз­жарювання у світильниках місцевого освітлення.

Рівні звукового тиску в октавних смугах частот, рівні звуку та екві­валентні рівні звуку на робочих місцях, обладнаних ВДТ, мають відпо­відати вимогам СН 3223-85, ГОСТ 12.1.003-83 (табл. 3.12.).

Таблиця 3.12





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 806 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...