Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила стрільби по рухомим і нерухомим цілям



Стрільба по нерухомій одиночній ясно видимій цілі ведеться короткими чи довгими чергами в залежності від важливості цілі, її розмірів і дальності до її. Чим небезпечніше та чим далі ціль, тим довше повинна бути черга. Вогонь ведеться доти, поки ціль не буде знищена чи не сховається.

Групову ціль, що складається з окремих, чітко видимих фігур, обстрілювати чергами, послідовно переносячи вогонь з однієї фігури на іншу.

Широку ціль, що складається з неясно видимих фігур замасковану, і одиночну замасковану ціль обстрілювати з розсіюванням куль по фронту цілі чи з послідовним переносом точки прицілювання від одного флангу цілі до іншого.

Стрільбу по живій силі супротивника, що атакує, на відстанях від 200 м і ближче вести довгими чергами з розсіюванням куль по фронту цілі.

Цілі, що з’явилася, вражається чергами, які швидко йдуть одна за одною.

Стрільба по рухомих цілях. При русі цілі на стріляючого чи від нього на відстані, що не перевищує дальності прямого пострілу, вогонь вести з установкою прицілу, який відповідає дальності прямого пострілу. На відстанях, що перевищують дальність прямого пострілу, вогонь вести з установкою прицілу, що відповідає тій відстані, на якому ціль може виявитися в момент відкриття вогню.

При стрільбі по цілі, що рухається під кутом до площини стрільбі, точку прицілювання необхідно вибирати перед ціллю і на такій відстані від неї, щоб за час польоту кулі ціль просунулася на цю відстань. Відстань, на яку переміщається ціль за час польоту кулі до неї, називається упередженням.

Для визначення упередження при стрільбі по цілі, що рухається під кутом 90° до площини стрільби з швидкістю 3 м/с або 6 м/с, керуватися таблицею Настанови зі стрілецької справи. Під час руху цілі зі швидкістю більшою (меншою) ніж вказано в таблиці, упередження збільшується (зменшується) пропорційно зміні швидкості руху цілі.

При русі цілі під гострим кутом до площини стрільби упередження береться в два рази менше табличного.

Застосування трасуючих куль при стрільбі по рухомих цілях забезпечує краще спостереження за результатами стрільби і можливість уточнення упередження.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 4832 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...