Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальнi вимоги



9.4.1. Для забезпечення протиепiдемiчного та протиепiзоотичного режимiв мiнiмальний набiр примiщень для вiварiю повинен включати два надiйно iзольованi примiщення для окремого утримання здорових та заражених тварин, примiщення iзолятора, карантину, для зберiгання i приготування кормiв, для очищення i дезiнфекцiї клiток (дезiнфекцiйно-мийне примiщення).

9.4.2. Забороняється вхiд до вiварiю особам, робота яких не пов’язана з доглядом та спостереженням за лабораторними тваринами.

9.4.3. Чищення i миття клiток та iнвентарю необхiдно проводити щоденно, пiсля попереднього знезараження. При цьому забруднену пiдстилку та iншi вiдходи з клiток збирають у спецiальнi металевi бачки з кришками. Бачки щiльно закривають i переносять у мийно-дезiнфекцiйне примiщення. Вiдходи пiдлягають знезараженню або спалюванню. Методи дезiнфекцiї, дезiнсекцiї та режим автоклавування встановлюються у кожному окремому випадку в залежностi вiд стану тварин (здоровi чи зараженI), а також вiд виду iнфекцiї.

9.4.4. Інвентар для чищення клiток та прибирання примiщень вiварiю повинен бути закрiплений за кожним примiщенням.

9.4.5. Забороняється мити та дезiнфiкувати клiтки, годiвницi та поїлки безпосередньо у секцiях.

9.4.6. Для уникнення поранення рук пiд час роботи з тваринами необхiдно:

- кроликiв брати правою рукою, притискуючи їх вуха до шиї i захоплюючи разом зi шкiрою холки;

- морську свинку брати, накриваючи спинну частину долонею, стискуючи пальцi навколо тулуба;

- щурiв та мишей брати за хвiст довгим пiнцетом;

- при перенесеннi тварин захищати руки гумовими рукавицями.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...