Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Режими працi та вiдпочинку



7.1. Тривалiсть робочого часу працiвникiв лабораторiї встановлюється згiдно з Кодексом законiв про працю України та Списком виробництв, цехiв, професiй i посад iз шкiдливими умовами працi, робота в яких дає право на додаткову вiдпустку й скорочений робочий день.

7.2. Вiдповiдно до Інструкцiї про протиепiдемiчний режим роботи з матерiалом, зараженим або пiдозрiлим на зараження збудниками iнфекцiйних захворювань I–II груп, час безперервної роботи з iнфiкованим або пiдозрiлим у зараженнi матерiалом обмежується 3–4 годинами, пiсля чого встановлюється годинна перерва у роботi з цим матерiалом. За потреби проведення екстрених дослiджень (у разi виникнення особливо небезпечних хвороб), ця перерва скорочується до 30 хвилин.

Дослiдження у нiчний час здiйснюється тiльки в екстрених випадках.

Дослiдження зараженого або пiдозрiлого в зараженнi матерiалу пiсля закiнчення робочого дня може бути продовжено тiльки з дозволу керiвника лабораторiї за умови присутностi не менше двох осiб (лiкаря та лаборанта).

7.3. Забороняється застосування працi вагiтних жiнок для роботи з отруйними речовинами, живими вiрусами, радiоактивними речовинами та iншими джерелами iонiзуючих випромiнювань на весь перiод вагiтностi, а з радiоактивними речовинами у вiдкритому виглядi — i на весь перiод годування дитини груддю, вiдповiдно до ДНАОП 0.03-1.72-87 та НАОП 9.1.50-1.09-81.

7.4. Для запобiгання перевтомi та пошкодженню зору пiд час роботи з мiкроскопом та iншими оптичними приладами необхiдно:

- забезпечити правильне освiтлення поля зору, передбачене для даного мiкроскопа або приладу;

- робити перерви на п’ять хвилин через кожнi пiвгодини роботи.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...