Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до професiйного пiдбору, навчання та перевiрки знань правил безпеки



8.1. Вимоги до професiйного пiдбору

8.1.1. До роботи у вiддiлах лабораторiї допускаються особи, якi досягли 18-рiчного вiку, пройшли попереднiй медичний огляд, вiдповiдну спецiальну пiдготовку i детально ознайомленi з правилами роботи з культурами бактерiй, вiрусiв та iнших мiкроорганiзмiв, з iнфiкованим або пiдозрiлим на iнфiкованiсть матерiалом, з хiмiчними речовинами, а також навченi методам роботи з лабораторними тваринами та експлуатацiї лабораторного обладнання.

8.1.2. Попереднi та перiодичнi медичнi огляди працiвникiв проводять вiдповiдно до ДНАОП 0.03-4.02-94.

8.1.3. До роботи, пов’язаної iз зберiганням, вiдпуском i застосуванням лiкарських засобiв, допускаються особи, якi мають вищу або середню спецiальну ветеринарну або фармацевтичну освiту.

8.1.4. До експлуатацiї автоклавiв та балонiв iз стиснутими або зрiдженими газами можуть бути допущенi працiвники, якi пройшли попереднiй медичний огляд, навчання за вiдповiдною програмою, атестованi i мають посвiдчення на право обслуговування автоклавiв чи балонiв.

8.1.5. Навчання та атестацiя персоналу, який обслуговує посудини, що працюють пiд тиском, повиннi проводитися у професiйно-технiчних училищах, в учбово-курсових комбiнатах (курсах), а також на курсах, спецiально створених пiдприємствами за узгодженням з мiсцевими органами Держнаглядохоронпрацi. Індивiдуальна пiдготовка персоналу не допускається.

8.2. Навчання, iнструктаж i перевiрка знань з питань охорони працi

8.2.1. Вiдповiдно до ДНАОП 0.00-4.12-99 всi працiвники лабораторiї, включаючи керiвника, повиннi проходити навчання, iнструктаж, перевiрку знань правил, норм та iнструкцiй з питань охорони працi у порядку i в строки, якi встановленi для певних робiт.

8.2.2. Вiдповiдно до ДНАОП 0.00-8.01-93 керiвник лабораторiї та його заступники, якi безпосередньо пов’язанi з проведенням робiт в лабораторiї, а також здiйснюють контроль за технiчним станом машин, механiзмiв, будинкiв i споруд, проведенням технологiчних процесiв, повиннi проходити попередню, до виконання ними своїх обов’язкiв, а також перiодично, один раз на три роки, перевiрку знань з питань охорони працi.

8.2.3. Працiвники, якi зайнятi на роботах, перелiчених в пунктах 4, 11, 33, 34, 39, 40, 67, 97 ДНАОП 0.00-8.02-93, та з бактерiями, вiрусами, збудниками мiкозiв та з патологiчним матерiалом, а також там, де є потреба у професiйному пiдборi, вiдповiдно до ДНАОП 0.00-4.12-99 проходять попереднє спецiальне навчання i перевiрку знань з питань охорони працi при прийняттi на роботу та перiодично не рiдше одного разу на рiк.

8.2.4. Не допускаються до роботи особи, якi у встановленому порядку не пройшли навчання, iнструктаж i перевiрку знань з питань охорони працi.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 369 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...