Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виробничий пил



Цілий ряд технологічних процесів та робочих операцій на заліз­ничному транспорті супроводжується утворенням дуже подріб­нених частинок (пилу) твердої речовини, які можуть потрапляти в повітря робочої зони і більш-менш тривалий час знаходиться там у завислому стані. Вдихання цього пилу може викликати те чи інше захворювання робітників або спричинити травму внаслідок вибуху.

За своїм походженням виробничий пил поділяється на органіч­ний, неорганічний і змішаний.

В свою чергу органічний поділяється на:

- рослинний (борошняний, кам'яновугільний, деревний, па­перовий і інші);

- тваринний (вовняний, кістковий, хутряний та інші);

Неорганічний поділяється на:

- металевий (залізний, цинковий, свинцевий та інші);

- мінеральний (піщаний, кварцовий, азбестовий та інші).

Тривале подразнення пилом слизової носа може призвести до

виникнення хронічної запальної реакції, а при вдиханні великої кількості пилу можуть розвинутись катари верхніх дихальних шляхів та бронхів. Деякі види виробничого пилу можуть викли­кати бронхіальну астму. Пил може проникати в шкіру та в отвори сальних і потових залоз. При цьому в деяких випадках може розви­нутися запальний процес, дерматити чи інші захворювання шкіри. І Іід впливом виробничого пилу виникають кон'юнктивіти та інші захворювання очей. Особлива небезпека виникає під час вдихан­ня пилу і потрапляння його в альвеоли легень. Внаслідок цього розвиваються різної інтенсивності запалення легень, розростан­ня сполучної тканини (фібрози), що призводить до порушення функцій серця та легень.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...