Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модуль 2. ІІІ. Завдання креативного рівня (5-25 балів)



ІІІ. Завдання креативного рівня (5-25 балів)

Написання та розрахунок за допомогою програми Project Expert індивідуального бізнес-плану кожним студентом.

Індивідуальний бізнес-план має певну тему. Студентам слід враховувати практичне значення питання, що вивчається, його актуальність, ситуацію на конкретному ринку. Складений студентом бізнес-план має свідчити про його вміння самостійно збирати, опрацьовувати, аналізувати та узагальнювати матеріали у відповідності з обраною темою, виявляти недоліки та упущення, невикористані резерви підвищення економічної ефективності діяльності підприємств та самостійно планувати бізнес-проекти підприємства в умовах розвитку ринкової економіки.

Процес виконання індивідуального бізнес-плану складається з таких етапів: вибір теми бізнес-проекту; підбір літератури та інших інформаційно-статистичних джерел; складання та погодження з викладачем структури бізнес-плану; вивчення інформаційно-статистичних джерел та матеріалів практичної діяльності підприємства; розрахунок планових показників за допомогою програми Project Expert; написання текстової частини бізнес-плану; оформлення бізнес-плану; перевірка і рецензування викладачем бізнес-плану; захист розробленого бізнес-проекту.

Вибір теми бізнес-плану має важливе значення, оскільки це багато в чому визначає успішність її виконання. При виборі теми курсової роботи студенту слід врахувати можливості щодо збору практичного матеріалу та знань спеціальної літератури. Обираючи якусь певну тему, студентам слід врахувати практичне значення питання, що вивчається, його актуальність, ситуацію на конкретному ринку, учасником якого є підприємство, обране як об'єкт дослідження, очікуваний ступінь корисності для підприємства складеного бізнес-проекту.

Бізнес-план складається на матеріалах конкретного діючого підприємства або підприємства, що буде створене. При виборі теми необхідно приймати до уваги специфіку виробництва та виробничого циклу на підприємстві, тому що можливість виконання бізнес-плану значно залежить від характеру і масштабів роботи підприємства, його галузевої специфіки та наявності інформаційної бази.

По вибраній темі бізнес-плану студент повинен скласти його структуру і узгодити його з керівником. Структура складається після вивчення літературних джерел та можливості збору матеріалів про практичну діяльність даного підприємства або подібних підприємств.

Всі індивідуальні бізнес-плани мають прикладний характер і повинні бути виконані на практичних матеріалах конкретних господарюючих суб'єктів. Важливо правильно зібрати матеріал (головний, основний), що характеризує роботу організації. Збір практичного матеріалу (інформації) є одним з найбільш відповідальних етапів підготовки та написання роботи. Від повноти та якості зібраного матеріалу у значній мірі залежать своєчасне та якісне написання бізнес-проекту.

До збору фактичного матеріалу слід ретельно готуватися. Необхідно визначити: яка і в якому обсязі необхідна інформація, в яких документах ця інформація відображена, наскільки вона є доступною, за який період необхідно зібрати інформацію.

Для ефективної організації збору та обробки інформації студент повинен скласти перелік необхідних матеріалів по вибраній темі дослідження, узгодити цей перелік з викладачем, попередньо розробити форми аналітичних таблиць для відображення і аналізу інформації.

При проведенні дослідження в бізнес-плані рекомендується викорис­товувати планові цифрові дані об'єкту дослідження на наступні 2-3 роки фінансово-господарської діяльності. Цифрові показники повинні бути приведені у порівняльній формі й представлені за допомогою таблиць, графіків, діаграм, рисунків тощо.

Обов’язковим моментом при складанні бізнес-плану повинна стати обробка вихідних матеріалів на основі використання комп'ютерної технології для розрахунку фінансової частини бізнес-плану – програми Project Expert.

Зміст індивідуального бізнес-плану включає: вступ (резюме), основну частину (6-8 розділів), висновки по проекту. Його обсяг повинен складати 15-25 сторінок (без додатків).

Методичні РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗІ СКЛАДАННЯ індивідуального БІЗНЕС-ПЛАНУ

Пояснення й рекомендації зі складання титульного листа

Титульний лист бізнес-плану - це візуальне звернення Вашого підприємства до потенційного інвестора або партнера.

Якщо Ви маєте у своєму розпорядженні таку можливість, то найкраще на титульному листі навести емблему й логотип Вашого підприємства. На титульному листі обов'язково повинна відображатися:

- назва проекту (або інше призначення Вашого бізнес-плану);

- назва підприємства;

- місце розташування підприємства, номери телефонів, по яких можна зв'язатися із власником (керівником) або уповноваженим на ведення переговорів особою;

- прізвище, ім'я, по батькові (повністю) власника (керівника) і розроблювача бізнес-плану;

- дата (місяць і рік) складання.

Меморандум про конфіденційність складається з метою попередження осіб, котрі ознайомилися з бізнес-планом, про конфіденційність інформації, що міститься в ньому.

У меморандумі може міститися нагадування про те, що той, хто знайомиться із бізнес-планом, бере на себе відповідальність і гарантує нерозповсюдження інформації без попередньої згоди автора. Може бути зазначене про заборону копіювання всього бізнес-плану або окремих його частин для яких-небудь цілей або про заборону передачі третім особам.

Пояснення й рекомендації зі складання Резюме.

Резюме повинно привернути інтерес того, кому буде адресований бізнес-план. Саме із цього розділу потенційні інвестори одержують своє перше враження, що часто має вирішальне значення для долі проекту в цілому. Тому резюме повинне бути лаконічним і привабливим.

У цьому розділі в декількох пунктах у стислій формі викладається весь бізнес-план, розкриваючи сутність і ціль Вашого проекту. Основою для написання цього розділу служить інформація, що міститься у всіх розділах розробленого бізнес-плану.
Структура, що рекомендується для резюме:

- короткий опис проекту, його мети й завдання,

- ресурсне забезпечення,

- механізм реалізації,

- унікальність або конкурентоспроможність продукції або послуги,

- обсяг необхідного зовнішнього фінансування,

- прогноз обсягу продажів і прибутків,

- повернення позик інвесторам.

Основна вимога до резюме - простота й лаконічність викладу, мінімум спеціальних термінів. Обсяг не повинен перевищувати 1-2 машинописних сторінок.

Пояснення й рекомендації зі складання розділу "Характеристика підприємства і галузі"

Призначення розділу - показати й довести реальність виконання Вашої підприємницької ідеї з урахуванням реальної ситуації на Вашому підприємстві і в обраній Вами сфері бізнесу. У цьому розділі повинні бути чітко й коротко пояснені два основних моменти:

Приблизна структура розділу:

- чим підприємство займається (буде додатково займатися);

- дата створення, історія розвитку підприємства;

- місце розташування підприємства (адреса підприємства, характеристика будинку або приміщення, власність або оренда, необхідність реконструкції, чим гарне місце для Вашого бізнесу);

- фінансово-економічні показники діяльності підприємства за останні 3-5 років;

- специфіка роботи (сезонність, час роботи, особливості, пов'язані зі сферою бізнесу або ресурсами, що використовуються);

- опис ситуації у Вашій сфері бізнесу (як Ваше підприємство вписується в обрану сферу бізнесу, положення справ у цій сфері, оцінка перспектив розвитку).

Якщо підприємство тільки створюється, то цей розділ повинен додатково містити обґрунтування успіху створюваного підприємства й Ваш досвід у даній сфері бізнесу. Зокрема, бажані посилання на договори або попередні домовленості з постачальниками або споживачами.

Розділ повинен переконати інвестора в надійності й перспективності фірми, що пропонує проект.

Пояснення й рекомендації зі складання Роздягнула "Опис продукції (послуги)"

Будь-який підприємницький проект базується на тій продукції (послузі), що буде запропонована споживачеві (покупцеві) і принесе прибуток підприємцеві. Основою основ підприємницької діяльності є знання того, що одержить покупець за свої гроші - споживчі характеристики продукції (послуги) і їхньої переваги перед конкурентами. Необхідно наочне й переконливе подання товару або виробів (послуг), зроблених за допомогою вашої технології. Найкраще, якщо це буде натуральний зразок, його фотографія, малюнок або його опис, розкриття ідеї, задуму. У бізнес-плані дається опис по кожній продукції (послузі) окремо.

Приблизна структура розділу:

- найменування продукції (послуги), асортимент;

- призначення й область застосування;

- короткий опис і основні характеристики, ступінь новизни;

- конкурентоспроможність продукції (послуги), по яких параметрах перевершує конкурентів, по яким їм поступається;

- патентоспроможність і авторські права;

- наявність або необхідність ліцензування випуску продукції;

- ступінь готовності;

- наявність сертифіката якості продукції;

- безпека й экологичност;

- умови поставки й упакування;

- гарантія та сервіс.

Пояснення й рекомендації зі складання розділу " Маркетинг і збут продукції (послуги)"

Інформація розділу покликана переконати інвестора в наявності ринку збуту для вашої продукції (послуги) і у вашій здатності її продавати. Споживачі (покупці) характеризуються місцем у ланцюжку реалізації: оптові покупці, роздрібні продавці, кінцеві споживачі. Також розрізняються споживачі(покупці): підприємства (характеризуються галуззю, місцем розташування), населення (характеризується віком, статтю й ін.). Серед споживчих характеристик товару виділяються такі, як зовнішній вигляд (привабливість), призначення, ціна, міцність (термін служби), безпека користування.

Приблизна структура розділу:

- опис вимог споживачів до продукції (послузі) і Ваших можливостей задовольнити їх;

- опис конкуренції. Визначите Ваших конкурентів і проаналізуйте їх сильні й слабкі сторони. Проаналізуйте свої можливості;

- опис ринку збуту продукції (послуги);

- опис поставки товару від місця виробництва до місця продажу або споживання. Повний опис містить у собі: упакування, складування в місці виробництва, комплектування для відправлення, транспортування до місця продажу, передпродажний сервіс, особливості продаж.

- опис каналу збуту продукції (послуги). Продаж може бути здійснений через наступні канали збуту: магазин роздрібної торгівлі, дрібнооптові бази або магазини, роз'їзну службу (агенти, комівояжери);

- стратегія залучення споживачів, виходячи з Ваших можливостей (можливі варіанти: рекламні кампанії, безкоштовне надання зразків, участь у виставках і ін.);

- ціна й обсяг збуту Вашої продукції. Саме ціна продажу продукту (послуги) визначає, в остаточному підсумку, величину прибутку, прибутковість проекту.

Пояснення й рекомендації зі складання розділу "Виробничий план"

Інформація розділу покликана переконати інвестора в реальності виготовлення продукції (надання послуги) з характеристиками й обсягами, описаними в попередніх розділах. У цьому розділі також приводяться: загальні відомості про підприємство, розрахунок виробничих витрат на запланований обсяг збуту, прямі (змінні) і загальні (постійні) витрати на виробництво продукції, калькуляція собівартості продукції, кошторис поточних витрат на виробництво.

Приблизна структура розділу:

- опис місця розташування підприємства. У багатьох випадках місце розташування є визначальним для успіху проекту. З урахуванням специфіки бізнесу вкажіть наявність необхідних транспортних зв'язків, інженерних мереж (електроенергія, вода, тепло, каналізація зв'язок та ін.), ресурсів, а також близькість до ринку збуту Вашої продукції;

- використовувана технологія й рівень кваліфікації виконавців;

- потреба у виробничих (торгових) площах;

- потреба в новому обладнанні для здійснення проекту;

- графік реалізації проекту;

- обсяг виробництва – виробнича програма підприємства;

- задоволення вимог по забезпеченню екологічності виробництва для навколишнього середовища й безпеки працюючих;

- видатки на сировину, матеріали й комплектуючі вироби. Розрахунок виконується по кожному виду продукції або послуги;

- кошторис поточних витрат. У даному підрозділі приводяться поточні витрати на виробництво продукції (послуги);

- розрахунок змінних витрат. До змінних витрат відносяться: витрати на сировину й матеріали, що комплектують вироби; витрати на виробничий персонал; витрати на паливо, електроенергію (у деяких випадках);

- розрахунок постійних витрат. До постійних витрат відносяться: витрати на виробництво (оренда, ремонт і обслуговування встаткування, паливо й енергія на виробничі потреби й т.п.), торговельні витрати (реклама, заходи щодо просування продукції, її збут, реалізацію й т.п.), адміністративні витрати (заробітна плата адміністративного персоналу, комунальні послуги, послуги зв'язку, видатки на відрядження й т.п.).

Пояснення й рекомендації зі складання розділу "Організаційний план"

У цьому розділі вказуються законодавчі, нормативні й інші документи, що мають правову чинність і відношення до даного проекту, а також кадрове забезпечення проекту.

Приблизна структура розділу:

- форма власності, організаційно-правова форма підприємства;

- кількість засновників, учасників або пайовиків;

- повноваження виконавчого органу;

- організаційна структура, в якій вказується хто і чим буде займатися, як будуть здійснюватися взаємодії, координація і контроль діяльності служб і підрозділів;

- загальна потреба в працівниках, умови праці, організація оплати праці;

- штатний розклад з вказівкою на можливе збільшення (зменшення) чисельності працівників;

- кадрову політику і систему заохочування праці;

- характеристика керівників і провідних спеціалістів (вік, освіта, стаж роботи, кваліфікація);

- відповідність якісного складу працівників потребам виробництва у нових умовах, необхідність перепідготовки і підвищення кваліфікації спеціалістів

- видатки на персонал.

Пояснення й рекомендації зі складання розділу "Фінансовий план"

Основною метою розділу є характеристика реального стану підприємства і прогноз фінансових результатів його діяльності з визначенням ефективності проекту. У цьому розділі приводяться розрахунки податкових платежів, розписуються витрати на придбання устаткування, на будівельно-монтажні роботи й інші, пов'язані з підготовчим періодом. Приводиться схема повернення кредитних фінансових коштів по прямому кредитуванню або по лізинговій угоді. Виконуються розрахунки по планованому прибутку й грошових потоках, вказуються джерела фінансування проекту.

Розрахунок фінансового плану спирається на дані плану маркетингу (прогноз реалізації і ціни), виробничого плану (прогноз витрат виробництва і собівартості продукції, відповідність ланцюговому графіку виробництва), організаційного плану (витрати на оплату праці), а також не повинен розбігатися з даними інших розділів.

Приблизна структура розділу:

- план прибутків і збитків;

- план руху грошових коштів;

- прогнозний баланс;

- аналіз беззбитковості;

- стратегія фінансування;

- програма інвестицій;

- р озрахунок податкових платежів;

- витрати, пов'язані з обслуговуванням кредиту (лізингу).


Пояснення й рекомендації зі складання розділу "Ризики та страхування"

Головною метою даного розділу є знаходження зони найбільшого ризику, оцінка його ступеню, розробка і прийняття завчасних заходів для його зменшення, а в разі неможливості визначення способів зменшення збитків. Від ступеню розробки залежить довіра інвесторів, кредиторів і партнерів по бізнесу

Форми гарантій партнерам і інвесторам можуть бути запропоновані найрізноманітніші. Серед них можна виділити: гарантії регіональних або місцевих органів влади; страхування; застава активів (нерухомість, цінні папери й т.д.); банківські гарантії; передача права; товарні гарантії (готовою продукцією).

Пояснення й рекомендації зі складання «Заключної частини»

В заключному розділі робляться висновки щодо можливості впровадження проекту, розраховується економічний ефект від здійснення проекту. У розділі вказується вплив результатів реалізації проекту на економічні показники Вашого підприємства, а також на соціально-економічне положення району (міста). Соціально-економічне значення проекту, зокрема, містить у собі:

- створення нових робочих місць;

- надання населенню нових товарів і послуг;

- розширення оподатковуваної бази місцевого бюджету;

- рішення екологічних проблем;

- розвиток конкурентного середовища.

Пояснення й рекомендації щодо розміщення додатків до бізнес-плану

Додаток є важливою частиною бізнес-плану, сприяє розвантаженню основного тексту від подробиць і дає можливість надати потенційним партнерам і інвесторам різні додаткові матеріали:

- підтверджувальні відомості, що надають інформацію про підприємство (копії свідоцтва про реєстрацію, статуту й установчого договору підприємства, наявні ліцензії й сертифікати, дипломи й свідоцтва, копії матеріалів преси про діяльності підприємства і т.і.);

- характеристика продукції (фото, малюнок, креслення, патент, результати випробувань і сертифікації продукції, інші відомості);

- матеріали, що підтверджують попит на продукцію (матеріали маркетингового дослідження, порівняльні дані про конкурентів, договори, протоколи про наміри й заявки на поставку продукції);

- підтвердження можливостей виробництва (фотографії підприємства, його провідних ділянок, обладнання та устаткування, копії документів по сертифікацію виробництва й т.і.);

- підтвердження організаційно-правової готовності проекту (схеми організаційної структури, механізм реалізації проекту, виписки з нормативних документів і т.і.);

- фінансово-економічні розрахунки, що обґрунтовують загальні визновки (калькуляції, таблиці і т.і.);

- підтвердження значущості, масштабності та ефективності проекту (рішення, програми, плани, акти, листи та ін.).

- підтверджувальну реальність заходів попередження ризику, нейтралізації форс-мажорних обставин і реальність гарантій повернення позики (гарантійні листи, договори, склад і вартість застави, виписка із законодавчих і нормативних документів, інші матеріали).

Вихідні дані фінансово-економічного аналізу ефективності індивідуального проекту

Найменування проекту – Ставка дисконтування –

Дата початку проекту – Тривалість проекту –

Валюта проекту: основна – друга –

Курс на момент початку проекту – Темп зростання / падіння курсу –

Ставка рефінансування – Тенденції зміни ставки –

Темпи інфляції: по збуту – по прямим витратам –

по загальним витратам – по зарплаті –

по нерухомості –

Тенденція змін інфляції по роках –

Таблиця 3. Ставки податків і зборів

Найменування 1-й рік 2-й рік 3-й рік Регулярність виплат База оподатку-вання
ПДВ          
Пенсійний фонд          
Соцстрах          
Податок на прибуток          
Фонд зайнятості          
Дорожній збір          
Інноваційний фонд          
Єдиний податок          

Таблиця 4. Структура компанії (при необхідності розрахунку доходності по підрозділах компанії)

Назва підрозділу Питома вага у випуску продукції, %
Підрозділ 1  
Підрозділ 2  

Таблиця 5. Стартовий баланс станом на початок проекту

(для діючого підприємства)

Статті балансу тис. грн.
Кошти  
Рахунки до одержання  
Сировина, матеріали і комплектуючі  
Незавершене виробництво  
Запаси готової продукції  
Банківські вклади і цінні папери  
Короткострокові предоплачені витрати  
Сумарні поточні активи  
Основні засоби  
Накопичена амортизація  
Залишкова вартість основних засобів:  
Земля  
Будинки і спорудження  
Устаткування  
Предоплачені витрати  
Інші активи  
Інвестиції в основні фонди  
Інвестиції в цінні папери  
Майно в лізингу  
СУМАРНИЙ АКТИВ  
Відстрочені податкові платежі  
Короткострокові позики  
Рахунки до оплати  
Отримані аванси  
Сумарні короткострокові зобов'язання  
Довгострокові позики  
Звичайні акції  
Привілейовані акції  
Капітал внесений понад номінал  
Резервні фонди  
Додатковий капітал  
Нерозподілений прибуток  
Сумарний власний капітал  
СУМАРНИЙ ПАСИВ  

Таблиця 6. ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПЛАН

            Загальна у том числі
Зміст Строк Вико-навець Тип Строк вартість Періодичні виплати Разові виплати
п/п етапу виконання   акти-ву амортизації етапу Сума Пе-ріод Сума Да-та
    З... по....     (міс.) грн. вал. грн. вал.   грн. вал.  
                           
                           
                           
                           
                           

Примітка: 1. Періодичність виплат: - Раз у рік - Раз у квартал - Разом на місяць - Раз у тиждень - на початку - наприкінці

2. Розміри витрат вказуються в гривнях або/і валюті (при необхідності).

3. Типи активів: З-земля, С-споруди, У-устаткування, Ін-інші, Н-нематеріальні активи, Пр-передоплачеі витрати (у графі «термін амортизації» вказується найменування і кількість продукту, на який буде провадитися списання зазначених витрат)

Таблиця 7. ОБ‘ЄМ І УМОВИ ПРОДАЖУ

Найменування продукту Од. Ціна Об’єм прода-жу в Поча-ток прода- Строк досягнення Умови оплати Умови збуту
(умови оплати) вим. грн. вал. місяць жу дд/мм/рр заплано-ваного об’єму (міс.) Строк (дн.) % по-перед-ньої опла-ти Строк креди-ту (дн.) Втрати (%)   Запас на скла-ді (%)
Продукт№1 _______________                        
Внутрішній ринок (за фактом)     X       X X X      
(попередня оплата)     X           X      
(в кредит)     X       X X        
Зовнішній ринок (за фактом)   X         X X X      
(попередня оплата)   X             X      
(в кредит)   X         X X        
Продукт№2 __________ _____                        
Внутрішній ринок (за фактом)     X       X X X      
(попередня оплата)     X           X      
(в кредит)     X       X X        

Таблиця 8. ПЛАН З ПЕРСОНАЛУ

Посада Кіл-сть Оклад Періодичність Використання протягом періоду:
    грн. вал. виплат з.... по..... місяць проекту
Управління          
           
           
           
Виробництво          
           
           
           
           
Маркетинг          
           
           
           
           
           

Примітка: 1. Періодичність виплат (графа 5): - Рік - Квартал - Місяць

2. У графі 4 указується розмір окладу у валюті (при наявності). Зазначити вид валюти.

Таблиця 9. ПРЯМІ ВИТРАТИ (відрядна заробітна плата)

Н а й м е н у в а н н я п р о д у к т у Н а й м е н у в а н н я Розцінка
  о п е р а ц і ї грн. вал.
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Примітка: 1. Розцінка (графа 4) вказується у валюті (при наявності). Замість вал. зазначити вид валюти (USD, UE або інша).

Таблиця 10. ПРЯМІ ВИТРАТИ ( матеріали і комплектуючі)

Найменування Од. Цикл Найменування Од. Норма   Втрати Затрим. Страхов. Динам.
продукту вим вироб. матеріалів, вим витрати Ціна (%) оплати запас запас
    (дн.) комплектуючих     грн. вал.   (дн.) (%) на... дн.
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       

Примітка: 1. Витрата матеріалів і комплектуючих (графа 6) вказується на одиницю виміру виробництва товару.

2. Ціни: - у грн. (графа 7) - придбання на внутрішньому ринку,

- у валюті (графа 8) - придбання за межами України. Замість вал. зазначити вид валюти (USD, UE або інша).

3. У графі 10 вказується затримка оплати у випадку придбання матеріалів або комплектуючих у кредит.

4. Якщо матеріали або комплектуючі придбані по передоплаті, то цикл виробництва збільшується на час передоплати.

Таблиця 11. ЗАГАЛЬНІ ВИТРАТИ

  Сума Вид оплати (в том числі)  
Найменування витрати Регулярні виплати Разові виплати
витрати грн. вал. Періодичність з... по... місяць проекту дата  
             
Управління            
             
             
Виробництво            
             
             
             
Маркетинг            
             
             
             

Примітка: 1. У графі 3 вказується сума витрат у валюті (при наявності). Замість вал. зазначити вид валюти (USD, UE або інша).

2. Періодичність виплат (графа 4): Тиждень Місяць Квартал Рік

Таблиця 10. Дані для фінансового плану бізнес-проекту.

  Найменування Обсяг витрат / надходжень в гривнях (по періодах: квартал/рік)
витрат/ надходжень 1 кв. 1-й р. 2кв 1-1-й р. 3 кв. 1-й р. 4 кв 1-й р. 1 кв 2-й р. 2 кв 2-й р. 3 кв 2-й р. 4 кв 2-й р. 1 кв 3-й р. 2 кв 3-й р. 3 кв. 3-й р. 4 кв. 3-й р.
                           
  Власний (акціонерний капітал), всього                        
  у тому числі                        
  Акціонер 1                        
  Акціонер 2                        
  та інші                        
  Іноземний інвестор                        
2. Список займів                        
  у тому числі                        
  Пільговий кредит                        
  Кредит 1                        
  Кредит 2                        
  та інші                        
  Повернення коштів інвесторів                        
  Виплата відсотків по кредитах                        

Приклад розробленого бізнес-плану за допомогою програми PROJeCT expert

Даний бізнес-план представляється на конфіденційній основі виключно для ухвалення рішення по фінансування проекту і не може бути використаний для копіювання або яких-небудь інших цілей, а також передаватися третім особам

БІЗНЕС-ПЛАН

ПРОЕКТУ створення цеху шиномонтажу

для надання послуг автомобілістам ПП Любченко М.П.

Юридична адреса

ПП Любченко М.П.

м.Полтава, вул.Великотирнівська,

36, кв.108, корп.1

тел. 661104

Розробник бізнес-плану

к.е.н. ЮРКО ігор





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.026 с)...