Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До організаційних заходів належать



· правильна організація роботи, навчання, контролю та нагляду за станом ОП;

· дотримання трудового законодавства, міжгалузевих та галузевих нормативних актів про ОП;

· впровадження безпечних методів та наукової організації праці;

· проведення оглядів, лекційної та наочної агітації і пропаганди з питань ОП;

- організація планово-попереджувального ремонту устаткування, технічних

оглядів та випробувань транспортних та вантажопідіймальних засобів, посудин, що працюють під тиском.

15. Відшкодування власником шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров’я (одноразова допомога)

Розмір компенсації витрат на ліки, лікування, протезування, придбання санітаторно-курортних путівок визначається на підставі рецептів лікарів, довідок або рахунків про їх вартість.

Розмір витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від характеру цього догляду визначається МСЕК і не може бути менше:

· трьох мінімальних заробітних плат - на спеціальний медичний догляд

(масаж, уколи тощо);

· двох мінімальних заробітних плат - на звичайний догляд;

· однієї мінімальної заробітної плати - на побутовий догляд (прибирання

кімнати, прання білизни тощо).

Потерпілому періодично, але не рідше одного разу на три роки, а інвалідам 1-ї групи щорічно, безкоштовно надається путівка для санаторно-курортного лікування відповідно до медичного висновку.

Потерпілому компенсуються витрати на проїзд до місця лікування і назад У разі необхідності супроводу потерпілого, особі, котра його супроводжує, компенсується проїзд туди і назад, а також оплачуються добові і компенсуються витрати на житло відповідно до законодавства про службові відрядження.

Розмір відшкодування втраченого потерпілим заробітку встановлюється відповідно до ступеня втрати професійної працездатності і середньомісячного заробітку, який він мав до ушкодження здоров’я.

Розмір одноразової допомоги потерпілому встановлюється колективним договором (угодою, трудовим договором).

У разі смерті потерпілого розмір одноразової допомоги його сім’ї повинен бути не менше п’ятирічного заробітку потерпілого і, крім того, не менше однорічного заробітку потерпілого на кожного утриманця, а також на дитину, яка народилася після його смерті.

Моральна шкода відшкодовується за заявою потерпілого про характер моральної втрати чи висновком медичних органів у вигляді одноразової грошової виплати або в іншій матеріальній формі, розмір якої в кожному конкретному випадку встановлюється на підставі домовленості сторін; рішення комісії по трудових спорах; рішення суду.

Розмір відшкодування моральної шкоди не може перевищувати двохсот мінімальних розмірів заробітної плати незалежно від будь-яких виплат.

16. Шкідливі фактори в умовах виробництва (поняття ГДК)





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 423 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...