Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прогнози можуть бути



· короткострокові(1-2роки);

· середньострокові (до 5 років);

· довгострокові (понад 5 років).

Прогнозування показників параметрів ОП може бути пошуковим і нормативним.

Пошукове прогнозування (наприклад, кількість випадків травм) враховує існуючу ситуацію і визначає стан її у майбутньому. При цьому базовий період (кількість років) для прогнозування травматизму має бути не меншим на 2/3 від періоду прогнозування.

Нормативне прогнозування здійснюється від нормативно оціненого наступного стану показників ОП до дій у теперішній час.

Пошукове прогнозування ведеться методом математичної екстраполяції Нормативне прогнозування базується на анкетуванні думок спеціалістів-експертів, які враховують вимоги стандартів ССБП та інших нормативних документів

ПБП здійснюється з метою отримання оцінки динаміки травматизму, професійних захворювань, оцінки соціальної і економічної ефективності робіт з ОП.

Планування роботи з ОП поділяється на перспективне планування, поточне планування, оперативне планування.

Перспективне планування - основою є п’ятирічний комплексний план умов ОП і санітарно-оздоровчих заходів, який розроблений Держнаглядохоронпраці і профспілками.

Поточне планування робіт з ОП здійснюється з врахуванням п’ятирічного комплексного плану і розробляється на один рік.

Оперативне планування - це заходи з безпеки праці, які складаються керівниками підрозділів на один місяць або квартал з метою покращанням умов ОП по виявлених недоліках, а також вживання заходів по усуненню причин виробничого травматизму.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 627 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...