Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Критерій Рауса



Позначимо літерою номер стовпця, літерою i -номер рядка.

Елементи таблиці обчислюються за формулою

(2.83)

де

Перші два рядки заповнюються коефіцієнтами характеристичного рівняння

Таблиця Рауса Таблиця 4

  Ri     3 4
 
 
 
   
     

Якщо при обчисленні значень деяких елементів таблиці у формулі виникають коефіцієнти з від'ємними індексами, то відповідні клітини таблиці заповнюються нулями. Число рядків таблиці дорівнює . Для стійкості системи необхідно і достатньо, щоб всі елементи першого стовпця таблиці Рауса були б додатні. Число змін знаку визначає число коренів з додатними дійсними частинами, тобто число коренів, які лежать у правій півплощині комплексної змінної . Якщо , то у системі є пара чисто уявних коренів.

Треба зауважити, що практичне використання цього алгоритму спочатку не знайшло широкого запровадження, оскільки він був зв'язаний з великим обсягом обчислювальних робіт. Але в наш час у зв'язку з використанням ЕОМ цей критерій доцільно використовувати для визначення стійкості, бо він просто алгоритмізується для розв'язання цієї задачі.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 296 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...