Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анімаціїї



Тема 4. ВИДИ ТА ФОРМИ РЕКРЕАЦІЙНОЇ

Під видами анімаційної діяльності треба розуміти сукупність близьких за змістом, жанром і засобами виразності форм культурно-дозвіллєвого процесу. Їх формування базується на індивідуальних, групових, масових інтересах і потребах туристів. У свою чергу потреби людини залежать від її загальної культури, віку, рівня матеріального забезпечення тощо.

Кожен вид складається з певної кількості (від декількох одиниць до декількох десятків і навіть сотень) анімаційних форм дозвілля.

Форма анімаційного заходу являє собою закінчений вид художньо-творчого продукту, створеного за ідейно-тематичним задумом сценариста-режисера, за спеціально розробленим сценарним планом і реалізованого аніматорами на сценічному чи ігровому майданчику.

Аналіз світового і вітчизняного досвіду організації рекреаційної анімації показує, що формування її видів і форм йде двома основними шляхами:

1. Використання в практиці створення анімаційних програм елементів світової дозвіллєвої культури, сформованої протягом тисячоліть.

2. Введення у сферу анімаційної діяльності нових сучасних форм роботи, поява яких обумовлена соціально-економічними чинниками, розвитком науково-технічного прогресу, зміною ціннісних орієнтацій окремої людини і суспільства в цілому.

До основних видів анімаційної діяльності належать ігрові, музичні, танцювальні, вербальні, видовищні і комплексні заходи або програми. У загальній сукупності різноманітних анімаційних дій найпочесніше місце займає гра.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1165 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...