Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 8



Вихідні дані:

Закрите акціонерне товариство „Таврія” є підприємством з виробництва соняш-никової рафінованої та нерафінованої олії. Воно формує запаси як сировини, так і готової продукції. При цьому превага такої операційної моделі полягає в тому, що досягається максимальна ефективність виробничого процесу. Постачання сировини гарантоване і немає необхідності швидко реагувати на зміни попиту покупців – для цього створюються запаси (які фактично страхують ризики). Запаси в даному випадку ізолюють виробництво від коливань і збоїв як у поставках, так і в попиті.

Використання запасу для ізоляції різних етапів один від одного значно спрощує управлінську роботу, але одночасно з цим вносить свої обмеження та незручності. Найочевиднішою з них є вартість зберігання запасів.

Протягом місяця підприємство має закупити 210 т соняшникового насіння. Витрати зі зберігання складають 22 % від вартості середньорічного виробничого запасу, а витрати з обслуговування закупівель 1260 грн. на кожну партію. Ціна 1 т сировини складає … тис. грн.

ЗАТ „Таврія” планує місячний обсяг виробництва 90 т продукції, витрати з під-готовки виробництва при цьому складатимуть 2100 грн. на кожну серію, витрати зі складування готової продукції – 23 % від середньорічної вартості її запасу. Змінні витрати на 1 т продукції складають … грн.

Необхідно:

Визначити оптимальну кількість партій закупівлі соняшникового насіння та серій виробництва олійної продукції протягом місяця, зобразити графічно криві витрат зі складування, обслуговування закупівель, підготовки виробництва та криві загальних витрат на двох окремих графіках (по сировині та готовій продукції), якщо:

Показник Варіант
                   
Ціна                      
Змінні витрати                    

Заняття 17. УПРАВЛІННЯ ПОТОЧНИМ ФУНКЦІОНУВАННЯМ ОПЕ-РАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ

Форма проведення: виконання розрахункового завдання





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...