Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика розрахунку реалізованих торгових накладень за місяць



Порядок розрахунку реалізованих торгових накладень поданий у табл. 12.3. Для бухгалтерського обліку руху товару в аптеках використовується активний рахунок 282 “Товар”, у дебеті якого записується надходження товару, а по кредиту - видаток.

В аптеках фінансовий результат від реалізації товару визначається порівнянням дохо­дів і витрат звітного періоду. Для аптек з правом роздрібної реалізації величина доходу дорівнює сумі виторгу, бо момент відпуску, що ідентифікується як дохід, збігається з

моментом оплати. Сума витрат дорівнює сумі собівартості реалізованих товарів (реалі­зація в оптових цінах), для визначення якої використовується метод оцінки за цінами продажу, що базується на застосуванні середнього відсотка (П (С) БО 9 “Запаси”).

Собівартість (обсяг реалізації в оптових цінах) визначається як різниця між роздріб­ною вартістю реалізованих товарів і сумою торгових накладень реалізованих товарів.

Сума торгових накладень визначається як добуток суми реалізації в роздрібних цінах на відсоток торгових накладень, поділений на 100.

Рівень торгових накладень (відсоток торгових накладень) визначається як частка від ділення суми торгових накладень в залишку товару і торгових накладень у товарі, що надійшов, на суму залишку товару і товару, що надійшов у роздрібних цінах, помножена на 100.

Методика розрахунку:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 959 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...