Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Норми відпуску відпуску прекурсорів, які підлягають предметно-кількісному обліку



(затверджено наказом МОЗ України від 19.07.2005 № 360 (із змінами)

Назва лікарського засобу Норма відпуску** Назва лікарського засобу Норма відпуску**
Ергометрин 0,002 г Ефедрину гідрохлорид 0,6 г
Ерготамін 0,02 г Псевдоефедрин 0,6 г
Декстропропоксифен 0,6 г Фенілпропаноламін 0,6 г
**у комбінованих лікарських формах - у перерахунку на безводну основу. У разі надходження них препаратів в оригінальних упаковках, що містять більшу кількість речовини від указаної норми, дозволяється виписувати в 1 рецепті 1 упаковку лікарського засобу, але не більше 50 таблеток.

відпуску прекурсорів списку 2 таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. З аптечних кіосків, а також у кількості, більшій від зазначеної, його відпуск забороняється.

Забороняється також відпуск хворим інших прекурсорів, віднесених до таких відпо­відно до законодавства.

Рецепти на наркотичні, психотропні лікарські засоби і прекурсори списку № 1, виписані з порушенням правил, вважаються недійсними, і лікарські засоби за ними не виготовляються і не відпускаються. Вони погашаються штампом "Рецепт недійсний", реєструються у спеціальному журналі і повертаються для заміни на новий рецепт.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1700 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...