Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні положення з техніки безпеки при роботі зі стерилізатором



1. Установлення і дозвіл на експлуатацію парового стерилізатора видається інспекцією котлонагляду, яка щороку здійснює контроль за апаратурою і робить відповідний запис у паспорті.

2. При несправності стерилізатора ремонт проводить тільки технік-спеціаліст.

3. До роботи з паровим стерилізатором допускаються особи, що досягли 18 років і мають посвідчення про здачу техмінімуму з експлуатації парового стерилізатора даного типу.

4. Вхід у приміщення, в якому проводиться стерилізація, дозволяється лише обслуговуючому персоналу.

5. Забороняється залишати стерилізатор баз нагляду в робочому стані.

6. Парові стерилізатори з електричним нагрівачем обов'язково заземлюють.

7. Манометри повинні бути запломбовані і мати чітко позначену червону смугу або металеву пластинку, що вказує максимально допустимий тиск. Через кожних 4—5 циклів роботи перевіряють прохідність сифона манометра.

8. Один раз протягом зміни обов'язково перевіряють роботу запобіжного клапана. Один раз протягом цикла стерилізації проводять продувку сифонної трубки.

9. Забороняється доливати воду у воронку під час роботи парового стерилізатора; не допускається включення стерилізатора при недостатньому рівні води в котлі.

10. Забороняється відкривати кришку стерилізаційної камери, поки тиск у камері не знизиться до нормального рівня і стрілка не опуститься до нуля.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 4704 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...